eur:
394.92
usd:
367.22
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Többféle veszély is leselkedik Magyarországra

A migráció, a korrupció, valamint az ’56-os megemlékezések is szóba kerültek az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Demeter Márta az LMP részéről kettős beszéddel és hazugsággal vádolta a kormányt, mert míg Orbán Viktor az Európai Tanács ülésein támogatta a migrációval kapcsolatos záródokumentumokat, Magyarországon óriásplakátokon akarta megállítani Brüsszelt, amellett, hogy a letelepedési kötvényekkel 20 ezer embernek adtak állampolgárságot.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában visszautasította, alaptalan hazugságnak nevezte a képviselő-asszony állításait, aláhúzva, hogy a kormányfő minden alkalommal fellépett az Európai Bizottság ülésein a betelepítési kvóta, illetve az illegális migráció ellen.

Molnár Zsolt, az MSZP képviselője úgy látta, hogy nem a nem létező, úgynevezett Soros-tervtől kell megóvni az országot, hanem a Fidesztől és a párt tevékenységétől, amely - mint mondta - kivezeti Magyarországot az Európai Unióból. Emellett a politikus a nemzeti konzultációt álkérdésekkel teli pénzszórásnak és figyelemelterelésnek nevezte.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában rámutatott, hogy az Európai Parlament már döntött az úgynevezett Soros-terv bizonyos elemeiről múlt héten, majd Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő nemrég írt - az '56-os eseményeket értelmező - sorai miatt támadta az MSZP-t.

Staudt Gábor, a Jobbik képviselője úgy vélte, hogy Magyarországra a külföldi érdekeket képviselő helytartók és a földesúri, hűbéri, vazallusi rendszer kiépítői is veszélyt jelentenek. A Fidesz kormányzása pedig a félelemre épül, hogy háborítatlanul folytathassa korrupciós tevékenységét - tette hozzá a politikus.

Dömötör Csaba erre azzal reagált, hogy a Jobbik puszta hatalomvágyból és nyers politikai számításból feladta korábbi elveit, a magyarok bérét pedig egy uniós hatóságra bízná, miközben korábban az uniós tagság ellen kampányolt.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az idősek megbecsülésének és anyagi biztonságának fontosságára, a novemberi és decemberi nyugdíjon felüli juttatásokra hívta fel képviselőtársai figyelmét.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára maga is fontosnak nevezte az idősek megbecsülését és kiemelte, hogy a nyugdíjprémiummal először részesülhetnek a nyugdíjasok többlettámogatásban a gazdaság jó teljesítménye nyomán.

A fideszes Bóna Zoltán Dömötör Csabához hasonlóan a nemzeti ünnepet soraiban idézőjelbe tévő Szanyi Tibort és pártját, az MSZP-t támadta. Válaszában Dömötör Csaba már a szerinte jelenleg Magyarországot fenyegető kötelező uniós bevándorlási terv ellen emelt szót és a nemzeti konzultáción való részvételre buzdította a választókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×