eur:
387.25
usd:
359.34
bux:
68971.51
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
Hatalmas pénzt hoznak a budapesti forgalomkorlátozások

Hatalmas pénzt hoznak a budapesti forgalomkorlátozások

Több mint hárommilliárd forintot költöttek el a külföldiek a legutóbbi három nagy budapesti futóversenyen, ebből két milliárdot a múlt hétvégi maratonon – mondta Kocsis Árpád, a Budapesti Sportiroda ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak.

Három olyan futóverseny van Budapesten, ami külföldi célturistákat is vonz: a Vivicitta, a Wizz Air Félmaraton és a Spar Budapest Maraton – mondta az ügyvezető igazgató. Ezeken az eseményeken idén 24 ezer fölötti volt a határon túlról érkezők száma.

Az iroda tavaly érte el a 3 milliárd forintos bevételt, amelyet – becslések szerint – idén 10 százalékkal meghaladtak. Sportrendezvényeik népszerűsége részben a nemzetközi futóturizmus feltörekvésének köszönhető, és Budapest kiemelt helyet foglal el ezen a területen, 

„Világszínvonalú versenyt rendezünk”

– büszkélkedett a cégvezető. „És ami talán a legfontosabb, hogy Budapest egy gyönyörű turisztikai város” – tette hozzá.

Felmérések szerint 50 százalék a „szájpropaganda” hatása, „hiába költünk sok pénzt és dolgozunk” rengeteget a jó marketing érdekében – vallotta be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×