eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Még nem is épül, máris túlárazott a Budapest-Balaton kerékpárút - lapszemle

A Magyar Idők úgy értesült, hogy regionális különleges műveleti, köznyelvi nevén kommandós vagy deszantos parancsnokság jöhet létre a honvédség elitalakulatának bázisán. A Világgazdaság azt írja, hogy 2020-ig 9,3 milliárd forintot fordítanak a Szent János Kórház fejlesztésére, nagyrészt építészeti munkákra

A Magyar Idők úgy értesült, hogy regionális különleges műveleti, köznyelvi nevén kommandós vagy deszantos parancsnokság jöhet létre a honvédség elitalakulatának bázisán. Ez a gyakorlatban egy szolnoki ezred dandárrá alakítását, valamint létszámnövelést és haditechnikai fejlesztést jelent. Hamarosan hadgyakorlatot is tartanak - olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet szerint a Budapestet a Balatonnal összekötő új kerékpárút már az első kapavágás előtt jelentősen túlárazottnak tűnik. Egy kilométer 80-100 millió forintba kerül, pedig több mint a fele nem külön út lesz, hanem felfestés - mutat rá a lap, amely úgy tudja, hogy a kormány nem készíttetett felmérést az út várható kihasználtságáról.

A Portfolio azt írja, hogy az uniós pénzek kifizetése 2965 milliárd forinton áll, tehát a 7 éves keretösszeg több mint harmadát már átutalták a nyerteseknek. Ebből idén 1402 milliárd forintos kifizetést teljesített a a kormány, ami a 2017-es cél 68 százaléka, vagyis az államigazgatásban dolgozóknak 3 hónapjuk maradt arra, hogy kiutalják a fennmaradó 662 milliárdos összeget - olvasható a portálon.

A Világgazdaság azt írja, hogy 2020-ig 9,3 milliárd forintot fordítanak a Szent János Kórház fejlesztésére, nagyrészt építészeti munkákra. Az intézmény hamarosan kap egy MR-készüléket és egy érfestő berendezést is. A Péterfy Sándor utcai kórház 1,1 milliárd forintból újul meg az Egészséges Budapest program keretében, az intézmény eszközeinek fejlesztésére pedig 192 millió forint jut - olvasható a lapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×