eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Két kategóriában is nyertek a madármegfigyelők

Két kategóriában is nyertek a madármegfigyelők

Sikeres volt a hétvégén rendezett madármegfigyelő nap a Magyar Madártani Egyesület szerint. A szervezet szóvivője elmondta: két nap alatt mintegy félmillió madarat figyeltek meg, a legtöbbet Pest megyében.

Európában és Közép-Ázsiában 41 ország legalább 934 helyszínén négymillió madarat figyelt meg a 21 704 regisztrált résztvevő – mondta el a Magyar Madártani Egyesület szóvivője, hozzátéve, hogy a játékos versenyben Magyarország idén a három kategóriából kettőt megnyert.

„Elsők lettünk a rendezvényhelyszínek – 123 – és a résztvevők számával – 3919 – is, a látott madarak számában – félmillió - pedig a harmadik helyen végeztünk. Finnország – 1,3 millió - és Svédország előzött meg. A seregély, a danka sirály és a tőkés réce volt a leggyakoribb madárfaj, a legtöbb megfigyelési helyszín Pest megyében volt, a legtöbb résztvevőt Fejér megyében fogadhattuk, a legtöbb madarat Hajdú-Bihar megyében, a Hortobágyi-halastó környékén látták.”

A legérdekesebb megfigyelt faj az Ázsiából érkező vándorfüzike nevű madár volt – tette hozzá a Magyar Madártani Egyesület szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×