eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szigorítják a klímaberendezések szabályait - lapszemle

Bónuszt kapnak a túlterhelt mentőállomások dolgozói – írja Magyar Idők. A Magyar Nemzet arról ír, hogy testkamerát kaphatnak a BKV-ellenőrök.

Bónuszt kapnak a túlterhelt mentőállomások dolgozói – írja Magyar Idők. A tervek szerint már novembertől kiemelt juttatást kapnak az átlagosnál nagyobb munkaterhelésnek kitett mentőállomások dolgozói. A dolgozónként átlagosan évi bruttó 70–100 ezer forintos bónuszt saját forrásból fedezi az Országos Mentőszolgálat.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy testkamerát kaphatnak a BKV-ellenőrök. A lap kiemeli, hogy a BKK módosítja üzletszabályzatát, az új szabályok között már szerepel az online értékesítési szolgáltatás, a jegyellenőrök testkamerával történő felszerelésének lehetősége, a kutyaszállítás és annak feltételei, a panaszkezelés jogszabályi változásainak átvezetése, valamint a BKK agglomerációs autóbusz- és HÉV-vonalakkal összefüggő feladatainak szabályozása is. A javaslatra a BKK a közzétételt követő 15 napban várja a hozzászólásokat.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy a jövő hónapban átadják Magyarország első cseppfolyósgáz-töltő állomását, amelyen sűrített gázt is lehet majd tankolni. Egyes nehézgépjármű-flották tulajdonosai már készülődnek az új lehetőség kihasználására.

A Portfolio a fogyasztóbarát lakáshitelekről készített összeállítást. A portál kiemelte, hogy lassan az összes magyar nagybank és takarékszövetkezet előáll fogyasztóbarát ajánlatával. A Portfolio gyűjtése szerint, ha 20 évre veszünk fel 10 millió forintos lakáshitelt 250 ezer forint feletti jövedelemmel, akkor jelenleg 57 ezer és 76 ezer forint között szóródik a törlesztőrészlet attól függően, melyik bankot és melyik kamatperiódust választják az ügyfelek.

Változás jön a klímaberendezéseknél - írja a Napi.hu. A szakportál hozzátette, hogy több lépcsőben szigorítja az állam a klímaberendezésekre vonatkozó előírásokat, a többi között változnak a forgalomba hozatali szabályok. Az EU fokozatosan készíti el az energiával működő termékek hatásfokait szabályozó rendeleteket, amelyek automatikusan alkalmazni kell minden tagállamban.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy jelentős létszámcsökkenés tapasztalható a közfoglalkoztatásban a Belügyminisztérium adatai szerint, amelynek egyfelől a kedvező munkaerőpiaci helyzet, másfelől pedig a közmunkásfizetés és a minimálbér közötti nagyobb különbség az oka. A tárca szerint tavaly jelentősen csökkent azok száma, akik hosszú távon, tehát legalább 1 évig vállaltak közmunkát. Az adatok szerint továbbra is magas azoknak a munkavállalóknak az aránya, akik tartósan a közfoglalkoztatásban maradnak, de itt is elkezdődött a csökkenés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×