eur:
393.5
usd:
363.11
bux:
71250.31
2024. július 8. hétfő Ellák
Már a sportarénában van Vlagyimir Putyin - képgaléria

Már a sportarénában van Vlagyimir Putyin - képgaléria

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin, az orosz elnököt a repülőtéren Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta, míg a cselgáncs-világbajnokság helyszínén, a Budapest Sportarénában Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott.

A nyitóünnepséggel kezdődött meg hivatalosan a cselgáncs-világbajnokság hétfő délután a Papp László Budapest Sportarénában. A műsor Al Bano fellépésével indult, a 74 éves olasz énekes előadta a Nemzetközi Judo Szövetség himnuszát, majd mintegy húszperces koncertet adott. Ezt követte a részt vevő 140 ország zászlójának behozatala, majd a vb kabalafigurája, Judogi köszöntötte a nézőket. A zenés-táncos ünnepi műsorban íjászok, kopjások, huszárok és csikósok mellett Molnár Levente operaénekes is színre lépett.

Üdvözlő beszédében Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke köszöntötte a helyszínen tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnököt, továbbá a dzsúdós család valamennyi tagját. Az MJSZ első embere külön köszönetet mondott a kormánynak - a vb megrendezéséhez nyújtott támogatásáért -, a nemzetközi szövetségnek (IJF) és a több mint 400 önkéntesnek.

Marius Vizer, az IJF vezetője ugyancsak köszönetet mondott a kormánytámogatásért, majd megnyitotta a sportág első magyarországi világbajnokságát.

A megnyitó közben érkezett meg az arénába a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöki posztját is betöltő Vlagyimir Putyin. 

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×