eur:
400.27
usd:
362.93
bux:
0
2024. október 3. csütörtök Helga

Majdnem ötszáz életet mentett a szervátültetés - lapszemle

Magyarországon tavaly 182 elhunyt donorból 358 szervet ültettek át másba, 113 további szervhez pedig az Eurotransplanttal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően jutott hozzá az ország - számol be a Magyar Nemzet.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség ma újabb gyanúsítottat vagy gyanúsítottakat nevez meg a szocialisták ügyvédje, Czeglédy Csaba hárommilliárdos költségvetési csalási ügyében. Közben az előzetesben ülő politikus felajánlotta a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekvédelmi Szövetségének, hogy ügyvédi letétbe helyezi a diákmunkások elmaradt bérét, vagyis csökkentené a kárt, hogy kisebb büntetést kapjon - írja a lap.

A Magyar Nemzetben az olvasható. hogy Magyarországon tavaly 182 elhunyt donorból 358 szervet ültettek át másba, 113 további szervhez pedig az Eurotransplanttal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően jutott hozzá az ország. Új vesére 1188-an, májra 124-en, szívre pedig 76-an várakoznak.

A Magyar Hírlap szerint egyelőre úgy tűnik, hogy kis létszámmal indul el szeptemberben a társadalmi nemek tanulmánya nevű mesterképzés az ELTE-n. Az egyetem 18 helyet hirdetett meg az úgynevezett gender-szakra, de még csak 10-en jelentkeztek. A kurzus vezetője hangsúlyozta, hogy nem akarják megszüntetni a férfiak és a nők közti biológiai különbségeket, hanem a magyar társadalom problémáival szeretnének foglalkozni.

A Világgazdaság azt írja, hogy hiába lett jó az akác- és napraforgóméz-termés, az ukrán import letörte az árakat. A kereslet élénkülése miatt ősszel azonban drágábban adhatják el a mézüket a magyar méhészek - olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×