eur:
394.87
usd:
364.79
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Kormányablak és posta is lesz az új törökbálinti városházán

Több mint 1,2 milliárd forintból a napokban elkezdődik az új városközpont építése a Pest megyei Törökbálinton. Először egy modern városháza és a környezete épül meg, de később szeretnének egy parkot kialakítani a szomszédságában.

Az előző képviselő-testületek mindegyike szerette volna elkezdeni ezt a beruházást, de mindig voltak fontosabb feladatok: óvodát, utakat és közműveket kellett építeni, de most végre elkezdődhet az új városháza fejlesztése – jelentette ki kedden a Pest megyei Törökbálint polgármestere a beruházási szerződés ünnepélyes aláírása előtt. Elek Sándor hozzátette: az új intézményben postahivatal és kormányablak is működik majd.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, a választókerület országgyűlési képviselője a beruházással kapcsolatban azt emelte ki: látja, hogy mekkora a kihívás és a feladat, de érzékeli a törökbálintiak elszántságát és erejét is.

Elek Sándor polgármester és a kivitelező cég vezetői aláírták a szerződést, majd Aradszki Andrással együtt a leendő városháza helyén elhelyezték az alapkövet. Az időkapszulába többek között egy törökbálinti képeslapot, a polgármester névjegykártyáját, a fejlesztésről szóló képviselő-testületi határozatot, valamint helyi újságokat és országos napilapokat tettek.

Az 1,268 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés a napokban kezdődik, és várhatóan egy év alatt készül el.

Elek Sándor a Magyar Idők kérdésére közölte, tervezik, hogy a városháza mögött egy nagy zöld parkot és egy nagy parkolót is építenek.

"Olyan közösségi teret szeretnénk kialakítani, ahol mindenki jól érzi magát, és amelyik illik Törökbálint kertvárosi hangulatához" – tette hozzá Elek Sándor.

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×