eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Megszólalt a T-Systems a BKK-ügyben

Megszólalt a T-Systems a BKK-ügyben

A T-Systems Magyarország szerint kötelességük volt rendőrségi feljelentést tenni a BKK online jegyértékesítési rendszerét ért támadás miatt. A T-Systems Magyarország és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közös állásfoglalásban reagált a BKK online értékesítési rendszerét ért informatikai támadások során tett intézkedésekkel kapcsolatban.

Közleményükben azt írták: a T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt ismeretlen tettes ellen (és nem egy konkrét személy ellen) tett feljelentést. A T-Systems Magyarországnak - szigorú belső protokollja szerint - az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége ezt megtenni - írták, hozzátéve: ebben az esetben sem tehettek mást.

Ugyanakkor megjegyezték: "a BKK és a T-Systems Magyarország vezérigazgatói sajnálattal értesültek arról, hogy a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jószándékkal járt el".

Nincsenek veszélyben a személyes adatok

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója előzőleg az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt: folyamatosan javul a cég online értékesítési rendszerének biztonsága.

Dabóczi Kálmán elmondta: a rendszert elindulása óta folyamatosan érik támadások, de nincs olyan információ, hogy utasok személyes adatai kikerültek volna.

A vezérigazgató hangsúlyozta: bármilyen informatikai támadás büntetőjogi következményekkel jár.

Sajtóhírek szerint a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a fiatalt, aki állítása szerint azért vett 50 forintért egy bérletet, hogy tesztelje a rendszer sebezhetőségét. A vásárlás után ezt azonnal jelezte a BKK-nak, ami után az rendszert üzemeltető T-Systems feljelentette. Az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu hírportállal közölte: a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×