eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Mindenki figyeljen: ne dőljenek be ennek a profi csalásnak!

Mindenki figyeljen: ne dőljenek be ennek a profi csalásnak!

Profinak tűnő szöveget küldenek csalók az OTP Bank nevében, amely nyomatékosan felhívja a felhasználói figyelmét, hogy ne kattintsanak a linkre, ne telepítsenek alkalmazást.

Adathalász leveleket küldenek ismeretlenek az OTP Bank nevében. A küldemények egyik veszélye abban rejlik, hogy a szövege hivatalosnak tűnik.

A bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az alkalmazást ne töltsék le telefonjukra, ne adjanak meg adatokat a megnyíló felületen. Az OTP Bank csak megbízható, hivatalos mobil alkalmazás áruházakban teszi közé az alkalmazásait. Az ügyfelek adatainak védelme, biztonsága érdekében kérik, hogy senki ne kattintson a felhívásban szereplő linkre.

A bank közzétette a felhívás szövegét is:

"Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország"

A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják az ügyfelek adatait megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. A bank figyelmeztet, hogy senki ne reagáljon az ehhez hasonló megkeresésekre. Ha valaki nem biztos abban, hogy kitől kapta a szöveget, segítséget kérhet az OTP Bank ügyfélszolgálatán a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×