eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Építési lázban ég a főváros - lapszemle

A Magyar Nemzet azt írja, hogy több szakmai érettségi tárgyból is gyenge eredmények születtek a középfokú vizsgákon. A Magyar Időkben az olvasható, hogy lezárult a nyomozás a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy több szakmai érettségi tárgyból is gyenge eredmények születtek a középfokú vizsgákon. A diákok átlaga 35-ből kilenc esetben még a hármast sem érte el. A legrosszabb számokat élelmiszeripari, közlekedésgépészeti és nyomdaipari ismeretekből produkálták.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy lezárult a nyomozás a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében. A vádemelés szeptemberben várható az egyetlen gyanúsított, idősebb Győrkös István ellen, akinek bűnösségét a tanúvallomások mellett számtalan igazságügyi szakértői vélemény is bizonyítja. Életfogytiglant is kaphat.

A Nemzeti Sport az eszéki futballcsapat otthonából közöl exkluzív helyszíni riportot. A másfél éve a szakadék széléről visszarántott gárda háromból három meccsét 8-0-ás gólkülönbséggel nyerte az Európa-ligában és ezzel újra lázba hozza a helyieket - írja a szerző, emlékeztetve arra, hogy az eszéki feltámadás Mészáros Lőrincnek is köszönhető, aki átvállalta a csapat kétmillió eurós tartozását és öt év alatt 13 millió eurót költ rá.

A Világgazdaság azt írja, hogy júniusra kétmillió alá csúszott a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott lakossági mulasztások száma, miközben a rendben fizető adósok már majdnem ötmillióan vannak. A mulasztók száma egyébként már 2014 óta folyamatosan csökken, de még mindig nagyon sok, hiszen a nyilvántartott lakossági hitelszerződések majdnem negyedét teszi ki - olvasható a lapban.

A Portfolio úgy látja, hogy a főváros építési lázban ég. Még a kevésbé népszerű kerületekben is tucatszámra épülnek a lakások, a kedveltebb részeken pedig a következő években több ezer új otthont adhatnak át - olvasható a portálon, amely szerint a nagy beruházók mellett újra feltűntek a kisebb fejlesztők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×