eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Péterfalvi is kíváncsi a vizes vb-s ingyenwifire

Péterfalvi is kíváncsi a vizes vb-s ingyenwifire

Tájékoztatást kért Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke arról a vállalatról, amely a vizes világbajnokság ingyenes wifijét biztosító szoftvert fejleszti.

A szervezet vizsgálatot még nem indított, de mielőbbi tájékoztatást kért a pénteken kezdődő világbajnokságon ingyenes wifit biztosító szoftvert fejlesztő azerbajdzsáni cégről – írta a Népszava.

Az Index kedden írta meg, hogy a hivatalosan 130,6 milliárd forintba kerülő vb rendezésének költségeiből elhallgattak mintegy nettó 30 milliárdot, ráadásul a titkolt keretből kétes fejlesztésekre költenek. A vb-re kialakított, ingyenes Duna-parti wifihálózat szoftverét ugyanis egy azerbajdzsáni hátterű cég, a WandaFi fejleszthette ki, és így hozzáférhet majd a magyar felhasználók magánjellegű adataihoz is.

A Népszava által megkérdezett, informatikai biztonsággal foglalkozó szakemberek szerint lényegében csak a cég önkontrollja szab határt annak, hogy milyen egyéb, a Facebookon olvasható személyes adatokra kutassanak rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×