eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Ismét életjáradékot ad a lakásért cserébe az V. kerület - lapszemle

Újra elindította a lakásért életjáradék szolgáltatást az V. kerület – írja a Világgazdaság. Másfél milliárd forintot követel a BKV az oroszoktól kötbérként a felújított metrókocsik hibái miatt – közli a Magyar Nemzet. A Magyar Idők arról ír, hogy állandó jelleggel látható lesz a debreceni Déri Múzeumban Munkácsy Mihály Golgotája.

Másfél milliárd forintot követel a BKV az oroszoktól kötbérként a felújított metrókocsik hibái miatt, amelyek nyomán a szerelvényeket ki kellett vonni a forgalomból – közli a Magyar Nemzet. A lapnak a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a Metrovagonmas kijavította a hibákat, már csak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint közlekedési hatóság engedélyére várnak a járművek újbóli üzembe helyezéséhez.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy marad a Golgota Debrecenben. A Munkácsy Mihály festmény tulajdonosa, Pákh Imre a lapnak úgy fogalmazott, hogy a debreceni Déri Múzeumban állandó jelleggel látható lesz a kép – a Kúria legutóbbi döntése nyomán, amely igazat vagy részben igazat adott az Egyesült Államokban élő műgyűjtő üzletembernek, levetette a leplet az alkotásról. Hozzátette: nem áll szándékában eladni a trilógia egyetlen magántulajdonban lévő képét.

Újra elindította a lakásért életjáradék szolgáltatást az V. kerület – írja a Világgazdaság. A belvárosi kerület 65 évnél idősebb lakóinak ajánlja az életjáradék-programot. Az ügyvédi kamara elnöke szerint jogszabály nem zárja ki, hogy az önkormányzat életjáradék szerződést kössön. A városrész tulajdonába kerülő ingatlanokat pedig az önkormányzat pályázat vagy testületi döntés után értékesítheti.

Addig matekoztak, míg eljutottunk oda, hogy olaj- és áramhiány fenyeget – közli a Portfolio. Egyértelműen meghúzta a vészcsengőt a Nemzetközi Energiaügynökség a World Energy Investment report című jelentésében, 2015 után ugyanis 2016-ban ismét, ezúttal 12 százalékkal csökkent a globális energiaszektorba áramló beruházások összege, ami hosszabb távon már kevés lehet a világ növekvő energiaéhségének kielégítéséhez.

A Napi.hu szerint két éven belül tarolni fognak az okosházak. Az épületüzemeltetők majdnem kétharmada nyitna az Internet of Things megoldások felé. Az okosépületektől az erőforrások jobb kihasználása mellett a vásárlók jobb kiszolgálását várják - derült ki egy iparági felméréséből.

A pénzcentrum.hu arra mutat rá, hogy hiába áll a KSH adatai szerint csak 4,4 százalékon a munkanélküliségi mutató Magyarországon, ez az átlagérték rendkívül csalóka. A földrajzi bontás vizsgálata ugyanis egyértelműen alátámasztja, hogy a magyar munkaerőpiacon mihamarabb szerkezeti változásokra lenne szükség, bizonyos krízisfalvakban munka nélkül csak vegetál a lakosság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×