eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Egész évben működik ezentúl a Palatinus Strandfürdő

Egész évben működik ezentúl a Palatinus Strandfürdő

Átadták a felújított és kibővített Palatinus Strandfürdőt, amely a téliesítésnek köszönhetően egész évben várja a vendégeit – mondta Tarlós István főpolgármester.

„Az idei strandszezon a mérföldkő a Palatinus mozgalmas történetében. 2017 júliusában befejeződtek azok a beruházások, amelyeknek köszönhetően

a strandfürdő már egész évben üzemelni tud.

A fedett részlegben megépítettek egy 100 négyzetméteres gyógyvizes medencét, egy 60 négyzetméteres gyermekmedencét, valamint egy hideg és egy meleg vizes merülőmedencét is. A kibővített wellness részekben finn szaunát, pihenőbokszokat és új öltözőket alakítottak ki, a téli medencetérből nyílik gyógyászati egység is” - közölte a főpolgármester.

Tarlós István arról is beszélt, hogy strandfürdő mellett az egész Margitsziget megújult, és befejezték a terület csatornahálózatának kiépítését is.

„Mostantól a látogatók már a megújult úthálózaton sétálhatnak, meglátogathatják a kibővített rózsakertet, vagy akár a felújított játszóteret. A közlekedési csomópontokba egyedi látszóbeton ülőbútorokat és vandál-biztos pihenőágyakat, árnyékolókat helyeztek el.

A Margitsziget csatornahálózata eddig nem volt teljes,

és a Duna védelmében is halaszthatatlanná vált a csatornaépítési program, melynek köszönhetően 6 kilométer szennyvízcsatorna épül meg az elmúlt hónapokban. A korszerű elvezetőrendszer képes összegyűjteni, majd eljuttatni a legmagasabb környezetvédelmi körülményeknek megfelelő budapesti szennyvíztisztító telepre a sziget létesítményeinek szennyvizét. A MOL Bubi hálózat is bővült három újabb margitszigeti állomással” - sorolta a főpolgármester.

Egész évben működik ezentúl a Palatinus Strandfürdő

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a Palatinus felújítás részleteiről is beszélt az átadáson.

„Ez a mostani bővítés és felújítás nemcsak egyszerű ráncfelvarrás volt, hanem valóban bővítés is volt.

Ezáltal az eddigi tíz medencés Palatinusból egy 10+4 medencével rendelkező egységgé változott” - fogalmazott a vezérigazgató.

Szőke László elmondta azt is, hogy jelenleg mely fürdők rekonstrukcióját végzik el a fővárosban.

„2018 nyarán adjuk át a Csillaghegyi fürdőt, 2019 nyarán a már régen bezárt Pesterzsébeti fürdőt, majd 2020 nyarán a Király gyógyfürdő átadása következik, 2021-22 környékén pedig a Gellért fürdő”

- sorolta Szőke László.

A vezérigazgató hozzátette: szeptemberben kezdik el a Palatinus fürdőépületének homlokzati falát díszítő faliképnek, Pekáry István Dál-kisasszonyok násza című munkájának rekonstrukciója.

A Palatinus teljes felújítása 2,8 milliárd forintba került.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×