eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
December 24 - kiderült, mit szeretne a kormány

December 24 - kiderült, mit szeretne a kormány

A Kúria engedélyezte, hogy aláírásgyűjtés indulhasson egy népszavazásért, ami lehetővé tenné, hogy ne csak karácsonykor, hanem a szenteste napján se kelljen dolgozni. A kormányinfón Lázár János beszélt a témáról.

A kormány nem támogatja, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a parlamenti Kormányinfón. Mint ismeretes, a Kúria engedélyezte, hogy aláírásgyűjtés indulhasson egy népszavazásért, ami lehetővé tenné, hogy ne csak karácsonykor, hanem a szenteste napján se kelljen dolgozni.

Lázár János csütörtökön így fogalmazott: "Természetesen eldöntjük, mit dönt a nép, lesz-e népszavazás vagy sem, és ha lesz népszavazás, akkor mit dönt a választók közössége. A másik álláspontunk az, hogy a munkaszüneti napok számát nem kívánjuk bővíteni, tehát mi nem teszünk javaslatot a bővítésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×