eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Török Gábor: van-e még lejjebb?

Török Gábor: van-e még lejjebb?

Török Gábor szerint amíg működik a kormány részéről a „sorosozás”, addig ez lesz a kommunikációja. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a Fidesz támogatói azt fogadják el tényként, hogy Soros György hozza Európába az illegális bevándorlókat. Arról is beszélt, hogy az ellenzéki oldalon csak a Jobbiknál lehet felfedezni stratégiát.

Török Gábor viszonylag egyszerű kommunikációs térben képzeli el a jövő tavaszi országgyűlési választás kampányát.

„A Fidesz azt kiabálja az ellenfelei felé, hogy Soros és Simicska, ők visszakiabálják, hogy korrupció meg Mészáros Lőrinc. Így kell elképzelnünk a kampányt” - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában.

A politikai elemző szerint a politikusok addig beszélnek erről, amíg úgy gondolják, hogy ezzel sikeresek tudnak lenni.

„Van egy szint, ami alá, ha bemegy a politika, azt nehezen viselik a választók.

Az, amilyen irányba megyünk, rezegteti a lécet, és kétséges, hogy ez hoz vagy inkább visz. Én is érdeklődéssel várom, hogy van-e még lejjebb” - fejtette ki.

Török Gábor úgy vélekedett: a pártok vagy a kormány által megfogalmazott állítások a szimpatizánsaik számára tényekké válnak.

Az elemző szerint ez a típusú propaganda addig tud sikeres lenni, amíg politikai stabilitás van és a gazdasági helyzet sem romlik. Hozzátette: a közvélemény-kutatásokból világosan visszaköszön, hogy működik a kormány jelenlegi kommunikációja.

Az ellenzékről

A Jobbik alapstratégiája az, hogy a baloldal a 2018-as választásra összeomlik – véli Török Gábor. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a baloldalban csalódókra is igényt tart Vona Gábor pártja.

„Az, hogy a Jobbik stratégiája mennyire lesz sikeres, jelentős részben attól függ, hogy a baloldalon mi történik” - hangsúlyozta.

A politológus következetesnek tartja a Jobbik megszólalásait és a konfliktushelyzetekre adott válaszait, ellenben a baloldallal, különösen az MSZP-vel. Török Gábor szerint elképzelhető, hogy a szocialista szavazók egy újabb kudarc után másik pártot keresnek.

A Demokratikus Koalíció esetében egyetlen cél van:

2018 tavaszán önálló képviselőcsoportot alakíthasson a következő Országgyűlésben, és - mint Török Gábor mondta -, Gyurcsány Ferenc frakcióvezetőként tudjon felszólalni a törvényhozásban.

A politikai elemző ugyan egy jó baloldali gondolatnak tartja Botka László „Fizessenek a gazdagok” szlogenre épült kommunikációját, de szerinte egységes stratégia nem jelent meg emögött.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×