eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Gyurcsányozás és kiabálás után patthelyzet Budapesten

Gyurcsányozás és kiabálás után patthelyzet Budapesten

A korábbi kezdeményezés ellenére nem indított fegyelmi eljárást kedden a XV. kerület képviselő testülete a városrész polgármestere ellen, mert határozatképtelenség miatt félbeszakadt az ülés. A fideszes képviselők nem jelentek meg, az eljárást szintén kezdeményező szocialista képviselő pedig felszólalása után elhagyta az üléstermet.

Kedden döntött volna a XV. kerületi önkormányzat képviselőtestülete arról a kezdeményezésről, amely fegyelmi eljárást indított volna Hajdu László, a városrész DK-s polgármestere ellen. A képviselőtestület Fidesz-frakciója, valamint a jobbikos Bodó Miklós és a szocialista Móricz Eszter korábban egy óvodai és bölcsődei felújításokról szóló határozat megvétózása nyomán kezdeményezett fegyelmi eljárást a polgármester ellen.

„77 millió forinttal többet akart költeni a Fidesz erre a két óvoda és egy bölcsőde felújítására és a polgármester ezt a nyilvánvalóan túlárazott közbeszerzést nem írta alá és nem engedte, hogy a Fidesz ezt a pénzt ellopja a kerület gyermekeitől” - magyarázta Hajdu László vétóját párttársa, a DK-s Gy. Németh Erzsébet.

A DK néhány száz fős demonstrációt szervezett

a polgármester mellett a testületi ülésre, amelyen a fideszes képviselők meg sem jelentek, a szocialista Móricz Eszter pedig, akit pártja korábban felszólított, hogy vonja vissza a Fidesszel közös akcióját, felszólalásában visszautasított minden olyan feltételezést és a sajtóban megjelent közlést, amely szerint bármilyen háttéralkut vagy megállapodást kötött volna a kormánypártokkal. Mint az MTI tudósítása alapján mondta: tisztán látható, hogy igazából nem a polgármester személye a kérdés, hanem Lamperth Mónika kerületi jegyző, "Gyurcsány Ferenc egykori belügyminisztere megkezdte a terep előkészítését" ahhoz, hogy "egykori főnöke", a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc Budapest 12. számú választókerületének jelöltje lehessen.

A politikus kijelentése kiabálást váltott ki a teremben, majd Móricz Eszter távozott az ülésről. Ennek nyomán Hajdu László bejelentette, hogy a képviselő a távozásával határozatképtelenné vált a testület.

Egy neve elhallgatását kérő fideszes képviselő megkeresésünkre azzal magyarázta, hogy frakciója nem jelent meg az ülésen, hogy a polgármester szimpátiademonstrációt hívott össze az ülésterembe, a polgármester érveit pedig, hogy a fideszes képviselők támogatták volna a korrupciót az óvoda- és bölcsőde-felújítási pályázattal, a politikus valótlanságnak nevezte.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×