eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Megtalálták és elhárították a felújított 3-as metró-szerelvények hibáját - a nap hírei

Az Európát fenyegető súlyos kérdésekről beszélt a miniszterelnök a nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozaton. Jövő szombaton demonstrálnak a Tesco dolgozói Budapesten.

Az illegális bevándorlás problémáját és az unió jövőjének ügyét tartja a két legsúlyosabb, Európa egységét feszegető kérdésnek a miniszterelnök. Orbán Viktor a Fidesz-frakció nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozata záróeseményén úgy fogalmazott: a tét komoly, ezért mindkét kérdésben óriási erők feszülnek egymásnak Európában. A kormányfő úgy vélte: a tömeges integráció illúziója megbukott. Ellenzéki pártok szerint a magyaroknak elegük van a miniszterelnök rögeszméiből és a konzultáció nem szolgálja a nemzeti érdeket.

Több országban is jogszabály kötelezi a civil szervezeteket a külföldi finanszírozás jelöléséről - indokolta a Fidesz frakcióvezetője a civiltörvény szükségességét. Kósa Lajos az InfoRádió Aréna című műsorában a plakáttörvénnyel összefüggésben azt mondta: a korábbi szabályozás fekete finanszírozásra adott lehetőséget, ezért kell ezen változtatni. Kósa Lajos beszélt arról is, hogy a Fidesz elnökének megbízatását várhatóan újabb 2 évre meghosszabbítja a párt novemberi tisztújító kongresszusa, de a testület új alelnököket választ.

Megtalálták és elhárították a felújított metrószerelvény hibáját és várhatóan a jövő hét második felétől már újra forgalomba állhatnak a járművek a 3-as vonalon - erősítette meg az InfoRádiónak a BKV elnök - vezérigazgatója. Bolla Tibor arról is beszélt, hogy a BKV érvényesíteni fogja a kötbért az orosz céggel szemben.

Július 8-án demonstrálnak a Tesco dolgozói Budapesten. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke azt mondta: a szakszervezetek képviselői petíciót adnak át a vállalat vezetőinek, amelyben összefoglalják a dolgozók bérproblémáit, illetve arra kérik a munkáltatót, hogy a szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatottak bérét a korábban bejelentettnél nagyobb mértékben emelje.

Továbbra is jelentős szerepet játszanak az Egyesült Államokkal való kapcsolatok a magyar gazdagság fejlődésében - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály erről az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács budapesti ülésén beszélt. Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár azt mondta: a kormány megerősíti a gazdaságdiplomáciai jelenlétét az Egyesült Államokban.

Szerda éjfélig meghosszabbította a másodfokú hőségriasztást az ország egész területére az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Szentes Tamás közleménye arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség még az egészséges szervezetet is megterheli, így bárkinél okozhat panaszokat.

Nem érinti a leggyakoribb csekkfajtákat a hétfőtől érvényes uniós rendelet az adatrögzítésről - erősítette meg a Magyar Posta szóvivője. Panulin Ildikó közölte: továbbra sem kell személyi azonosítót felmutatni az M jelzésű csekkeknél, amelyek adó, pénzbírság, és illeték befizetésére szolgálnak.

Csak a Brexit feltételeinek tisztázása után terjeszt be törvényjavaslatot a skót kormány az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról. Nicola Sturgeon miniszterelnök szerint ez jövő őszre várható.

Nyugat-Európára és Indiára is átterjedtek az Ukrajnát és Oroszországot érintő hackertámadások. A svájci számítástechnológiai hatóság szerint a Petya néven ismert zsarolóvírus támadta meg a rendszereket. A vírust először Ukrajnából jelentették, ahol szolgáltatóvállalatokat, bankokat, köztük az OTP leányvállalatát érte a hackertámadás.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×