eur:
393.08
usd:
363.28
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Fidesz: személyi változások várhatók a párt kongresszusán

Fidesz: személyi változások várhatók a párt kongresszusán

Orbán Viktor elnöki megbízatását várhatóan újabb 2 évre meghosszabbítja, de új alelnököket választ a Fidesz novemberi tisztújító kongresszusán. Erről Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Több országban is jogszabály kötelezi a civil szervezeteket a külföldi finanszírozás jelöléséről - indokolta a Fidesz frakcióvezetője a civiltörvény szükségességét.

Kósa Lajos az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: vannak olyan civil szervezetek, amelyek nem akarnak átláthatóan és jogszerűen működni. Kósa szerint jogos az igény, hogy a civil szervezetek minden anyagukon tüntessék fel, hogy ki finanszírozza tevékenységüket.

A plakáttörvénnyel összefüggésben azt mondta: az óriásplakátok rontják a városképet. A korábbi szabályozás fekete finanszírozásra adott lehetőséget, ezért kell ezen változtatni, egyrészt a nyílt közbeszerzési eljárás lehetne megoldás a problémára.

Kósa beszélt arról is, hogy Orbán Viktor elnöki megbízatását várhatóan újabb 2 évre meghosszabbítja, de új alelnököket választ a Fidesz novemberi tisztújító kongresszusán. Minden bizonnyal meghosszabbítja Orbán Viktor elnöki megbízatását a kongresszus - fogalmazott Kósa Lajos.

A korrupcióval összefüggésben a frakcióvezető kifejtette: a rendszerszintű korrupciót sikerült jelentősen csökkenteni, ide sorolta egyebek között az áfa csökkentést, az e-útdíjat, az online pénztárgépeket, amelyek fehérítették a gazdaságot.

A teljes Arénát meghallgathatja, vagy megnézheti, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×