eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Jelentős változás jön a budapesti futóversenyeken

Egy évben nem lehet háromnál több, nagy forgalomkorlátozással járó futóversenyt rendezni Budapesten - ezt tartalmazza a Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes által benyújtott rendeletmódosítás. A 2012-től hatályos rendelet hatot tesz lehetővé -olvasható a Magyar Nemzetben.

Határt szab az úgynevezett I. kategóriába sorolt futóversenyeknek Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes előterjesztése - olvasható a Magyar Nemzetben.

A hatályos rendelet, a korábbi korlátlanságot megszüntetve, 2012-től eddig hat ilyet tett lehetővé, de a gyakorlatban már az idén is három ilyen nagy futást terveztek. A kisebb – II. és egyéb kategóriába sorolt – futóversenyek száma együttesen nem változik: kilenc ilyenre lehet számítani a jövőben is.

További szigorítások

A rendeletmódosítási javaslat jelentős szigorítani a sportesemények szervezését is. Pályázat nélkül nem lehet futóversenyt rendezni. Csökken a pályázati határidő, jóval részletesebb, és egységesített adatlapot kell kitölteni, és már előző év szeptember 20-ig be kell adni, hogy melyik eseményt mikor rendeznék meg. A szervezők kötelessége lesz a forgalomkorlátozásokról szóló tájékoztatás is, a verseny előtt 15 nappal - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×