eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Milliárdokat költünk jégkrémre - lapszemle

A Magyar Idők értesülése alapján nem elégedettek az érintett munkavállalók a Tesco áruházlánc által csütörtökön bejelentett, személyenként mindössze bruttó négyezer forintos bérfejlesztéssel, ezért tovább szerveződik az érdekképviseletek által meghirdetett országos demonstráció. Biztonságban vannak a Katarban dolgozó külföldiek, így a magyarok is – mondta a budapesti nagykövet a Magyar Nemzetnek.

A Magyar Idők értesülése alapján nem elégedettek az érintett munkavállalók a Tesco áruházlánc által csütörtökön bejelentett, személyenként mindössze bruttó négyezer forintos bérfejlesztés mértékével, ezért tovább szerveződik az érdekképviseletek által meghirdetett országos demonstráció. Ha az újabb bértárgyalásokon a vállalat júliusig nem emeli tovább a fizetéseket, szeptemberben a tiltakozó akciók miatt lebénulhat több Tesco-egység működése.

Biztonságban vannak a Katarban dolgozó külföldiek, így a magyarok is – mondta Mohamad Hamad al-Halifa, Katar budapesti nagykövete a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A diplomata kizárta a háború lehetőségét és tagadta a terrorcsoportok támogatását. A nagykövetet azzal kapcsolatban kérdezték, hogy korábban több ország, köztük Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius és a Maldív-szigetek úgy döntött, megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral - arra hivatkozva, hogy Doha terroristákat támogat és beleavatkozik a belügyeikbe.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy milliárdokat költünk jégkrémre, ugyanis értékét tekintve stagnált, mennyiség szempontjából pedig öt százalékkal csökkent, de még így is 26 milliárd forintos maradt a magyar jégkrémpiac.

A Magyar Nemzet szerint továbbra is kaotikusan működik az állami „kukaholding”, vagyis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos számlázási rendszere. A családok több településen nem kapják meg idejében a szemészállítási számláikat, helyette gyakran fenyegető levelet küld az állami szemétszállítási cég.

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és a Mahir Cityposter Kft. ügyletei miatt – értesült a Magyar Idők. A lap úgy tudja, a közérdekű bejelentés nyomán megkezdett eljárás összefüggésben van a Jobbik plakátkampányával.

A Portfolio-n arról olvashatnak, hogy a Forbes ismét kiadta a legjobban kereső sportolók listáját, 2016-ban az Európa-bajnokságot és a Bajnokok Ligáját, valamint az Aranylabdát és az Év játékosa díjat is megnyerő Christiano Ronaldo végzett az élen, míg az első száz helyezett között a kosarasok voltak a legtöbben. A legjobban fizetett sportolók tavaly összesen 3,11 milliárd dollárt vittek haza.

Idén eddig a legnépszerűbb belföldi úti célok Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest voltak, a legjelentősebb forgalomjavulást pedig Keszthely érte el, hat helyet ugrott előre a belföldi népszerűségi listán – közli a Magyar Idők a Google és a Szállás.hu közös friss felmérése alapján. A külföldi úticélok közül az első negyedévben Olaszországra kerestek rá a legtöbben Magyarországról.

A Portfolio rendszeres havi alapkezelői felmérése alapján az elmúlt hetek menetelése után nőtt azoknak az alapkezelőknek a számra, amelyek rövid távon némi korrekcióra számítanak a magyar részvénypiacon. A magyar blue chipek közül továbbra is az OTP a profik kedvence, míg a Richtert ebben a hónapban is a kevésbe kedvelt részvények közé sorolták.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy látványos árfolyam-emelkedésen vannak túl a hadiipari vállalatok részvényei, a geopolitikai fejlemények miatt ugyanakkor továbbra is jelentős a potenciál ezekben a papírokban. Mint írják: a következő években nagyszabású katonai beruházásokra van kilátás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×