eur:
394.51
usd:
364.47
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Figyelmeztet a rendőrség, itt lehet gond az utakon

Figyelmeztet a rendőrség, itt lehet gond az utakon

A rendőrség közzétette, hogy péntektől hétfőig milyen, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak az utakon közlekedők.

A háromnapos ünnepi hétvégére készül a rendőrség is, nagy forgalomra számít az autópályákon és a határátkelőkön is, ezért előrejelzést adott ki. 

Forgalmi korlátozás lesz az M0-s autóúton az M1-es csomópontnál, ahol átépítés zajlik, egy másik szakaszon pedig a belső sávot zárták le. Az M1-esen szűkített sávok és jelentős sebességkorlátozás lesz az M0-s csomópontnál. Szintén az M1-esen a 156-160. kilométernél szombatig ellenőrző állomás építése miatt sávelhúzás és sebességkorlátozás lesz mindkét irányban

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveznek. 

A kamionstop szombaton 22 órától hétfőn 22 óráig tart.

A horvát és a görög tengerparton a nyári üdülési előszezon megkezdése Magyarország schengeni külső határain, főként a szerb és a horvát, kisebb mértékben a román viszonylatban a kilépő irányban, elsősorban a buszok forgalmában idézhet elő várakozást a közúti határátkelőhelyeken.

Pénteken és szombaton a kilépő, hétfőn a belépő forgalom emelkedhet meg, egyes határátkelőkön akár 60 perces is elérhet majd a várakozási idő. Részletes információk a police.hu oldalon

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×