eur:
395.16
usd:
368.2
bux:
72288.23
2024. július 2. kedd Ottó
A megtámadott magyar diákok hazaértek külföldről

A megtámadott magyar diákok hazaértek külföldről

Hazaértek Londonból a kecskeméti elektromos autóépítő diákok, akik becsülettel helytálltak minden idők legnehezebb versenyén. Az iskola mikrobuszát Calais-ban érte támadás, a jármű megrongálódott.

A franciaországi Calais kompkikötőjének közelében feltehetően Angliába készülő illegális bevándorlók támadtak rá a Kandó Kálmán Műszaki Szakközépiskola diákjait szállító mikrobuszra. A verseny, ahová tartottak jól sikerült, és a hazatérés is szerencsés volt - írja a hiros.hu.

A londoni verseny szervezői ingyen megjavíttatták a kecskemétiek megrongált mikrobuszát. Ennek ellenére a visszaúton feszült volt a magyar csapat, mert a francia határt átlépve ugyanazon az útvonalon tudtak csak jönni, ahol legutóbb támadás érte őket.

Bár a francia rendőrség addigra felszámolta a támadók csoportját, a biztonság kedvéért konvojba verődve közelítettük meg és hagytuk el a kritikus szakaszt. Hajnalban értünk haza, jövőre már új csapattal indulunk Londonba, ismét megpróbáljuk megnyerni a versenyt – bizakodott az iskola egyik tanára.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Ha Joe Biden helyett új jelöltet állítanának a demokraták, az példátlan lenne az amerikai elnökválasztások történetében – mondta Magyarics Tamás, az ELTE professzor emeritusa, külpolitikai szakértő. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az elnökjelölti vita következményeiről, a lehetséges forgatókönyvekről és a Donald Trump elleni perek jelentőségéről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×