eur:
396.08
usd:
369.47
bux:
71975.26
2024. július 2. kedd Ottó

Sok pénzt bukott az MSZP, jól áll a Jobbik

Az MSZP tavaly több mint 300 millió forint veszteséget könyvelt el, ezzel szemben a Jobbik bevételei 50 millió forinttal meghaladták a kiadásait – derül ki a Hivatalos Értesítőből, amelyből a Magyar Idők szemezgetett.

A pártok 2016-os pénzügyi beszámolóiból kiderül, hogy a szocialisták tavaly több mint 1,6 milliárd forintból gazdálkodhattak - ismertette a Magyar Idők.

Az ellenzéki párt bevételei legnagyobb részét – mintegy egymilliárd forintot – egyéb bevételként tünteti fel, amelyet 427 millió forintos állami támogatással toldottak meg.

A pártot magánszemélyek is támogatták, Szanyi Tibor EP-képviselő például 5,7 millió forinttal, Botka László miniszterelnök-jelölt pedig 666 ezer forinttal.

A Jobbik teljes múlt évi bevétele 575 millió forint volt, amelynek legnagyobb része, 476 millió forint a központi költségvetésből érkezett.

A KDNP 152 millió forintos állami támogatását mintegy 20 millió forinttal egészítette ki saját erőből. A párt a működésére 114 millió forintot, politikai tevékenységére 15,6 millió forintot, eszközbeszerzésre 11,6 millió forintot, hitel-visszafizetésre pedig 18,5 millió forintot költött, kiadásai hatmillió forinttal maradtak el bevételeitől.

A DK mintegy 64 millió forinttal toldotta meg 132 millió forintos állami támogatását, nagyrészt tagdíjakból és adományokból - írta a lap.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×