eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Műszakilag kivédhetetlen volt a Dózsa György úti baleset

A járdára felállást megakadályozó oszlopok a hétfői Dózsa György úti balesetnél jelentkező, hasonló nagyságú fizikai erőkkel szemben hatástalanok - tájékoztatta a Magyar Időket a BKK.

A közösségi közlekedési megállóhelyeken – ahol arra szükség és lehetőség van – az utasokat a közúti és a vasúti közlekedés forgalmától korlát, illetve bizonyos esetekben az útpálya szintjéből kiemelt járdasziget, peron védi – tájékoztatta a Magyar Időket a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK megjegyezte: nem telepíthető azonban korlát oda, ahol az a megállóba be- vagy onnan kihaladó jármű forgalmát, illetve az utascserét lehetetlenítené el, hiszen ezzel a megállóhely működésképtelenné válna.

A járdára felállást megakadályozó oszlopok, úgynevezett pollerek a hétfői Dózsa György úti balesetnél jelentkező, hasonló nagyságú fizikai erőkkel szemben hatástalanok.

Az úttest melletti járdán lévő megállók esetében

a megálló hosszában nincs olyan műszaki megoldás, amely többtonnás járművek becsapódása ellen védene

– tették hozzá.

A BKK emlékeztetett: a mostani Dózsa György úti vagy a Soroksári úti megállóban néhány éve történt tragédia, az ehhez hasonló balesetek csak a közlekedési szabályok, a sebességhatárokra vonatkozó rendelkezések, előzési feltételek betartásával kerülhetők el.

A XIII. kerületi buszmegállóban hétfőn történt balesetben a helyszínen egy 23 éves fiatalember, a kórházban pedig egy 37 éves férfi hunyt el. Öten sérültek meg, egy személy súlyosan.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×