eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kósa Lajos a téli olimpiáról: nem

Kósa Lajos a téli olimpiáról: nem

Megy az ötletelés, de Kósa Lajos végül egy szóval válaszolt az újságírói kérdésekre.

Szerdán a Bors biztos információra hivatkozva azt írta, hogy Ma­gyarország fontolgatja, hogy megpályázza a 2026-os téli olimpia rendezését. Nem egyedül, hanem az osztrákokkal, úgy, hogy a jeges számokat (gyorskorcsolya, rövid pályás gyorskorcsolya, műkorcsolya, hoki) Magyarország, a havasakat Ausztria rendezhetné. Az ötlet a lap szerint Kósa Lajostól származik, aki amellett, hogy a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is. 

Az ATV a telefonos felkeresés után végül SMS-ben tette fel neki a kérdést: Valóban megpályázzuk az osztrákokkal közösen a téli olimpia megrendezését?

Kósa csak annyit írt:

Nem.

A 444 is úgy tudja, Kósa játszott el a téli olimpia gondolatával, amit meg is osztott többekkel. Kósát zavarja, hogy mennyire nyári olimpia-központú a Magyar Olimpiai Szövetség, miközben a téli sportágak egy részében komoly előrelépés történt. 

Frissítés: reagált a témára a Magyar Olimpia Bizottság is. Közleményükben azt írták: felmerülhet egy esetleges téli olimpia magyarországi rendezése is, ennek hátterét azonban alaposan meg kell vizsgálni, külön kitérve a természeti adottságokra.

"Elképzelhetőnek tartom, hogy egy-egy magyar szempontból sikeres téli sportág szövetségében felmerülhet egy esetleges téli olimpia magyarországi rendezésének ötlete, de a Magyar Olimpiai Bizottság vezetésének ezt a szándékot még nem jelezték" - fogalmazott Fábián László, a MOB főtitkára.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×