eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Újabb helyen kell torlódásra számítani

Május végétől változásokra számíthatnak a Hűvösvölgyi úti villamossal közlekedők. A támfal-rekonstrukció miatt pótlóbuszok viszik az utasokat, emiatt torlódás várható.

Újabb helyen kell torlódásra számítani

Május végétől várhatóan a nyár végéig az északi szakaszon nem közlekedik Budapesten az 56-os, az 56A és 59B jelű, valamint a 61-es villamos - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A Hűvösvölgyi úti villamospálya mellett húzódó Ördög-árok menti támfal állapota erősen leromlott, átépítése halaszthatatlanná vált.

 A BKK jelezte, hogy a munka akadályozza a villamosforgalmat, május 27-étől a nyár végéig a Széll Kálmán tér felől részben a Budagyöngye megállóhelyig, részben pedig a Szent János kórházig közlekednek majd a villamosok. Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pótlóbuszok járnak, ezt a Vadaskerti út és a Kelemen László utca között ideiglenes buszsáv segíti majd.

Kelemen Tamás, a Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet tagja az InfoRádiónak megerősítette, hogy a rekonstrukció halaszthatatlan volt.

 "Ez a felújítás azért szükséges, mert a töltés évtizedek óta el van hanyagolva, a karbantartás hiánya miatt egész erdő, vastag fák nőttek rajta, amelyeknek a gyökerei szétszedték a támfal szerkezetét, ezért újjá kell építeni az egészet. Már halaszthatatlan volt, szerencse, hogy az iskolaidőszakon kívül végzik."

Kelemen Tamás arról is beszélt, hogy nemcsak a támfalat, hanem

az egész hűvösvölgyi villamosvonalat fel kellene újítani.

Újabb helyen kell torlódásra számítani

"A legnagyobb probléma az, hogy ugyan ezeket a munkálatokat elvégzik, de az egész vonalon rengeteg a probléma, fel kéne újítani a vágányokat, villamosperonokat. Ezeket a következő években, újabb több hónapos lezárásokkal járva tervezik elvégezni, pedig ez a három hónap alkalmas lenne erre. A buszok is a Hűvösvölgyi úton fognak közlekedni, sajnos nem jelöl ki a BKV teljes hosszban buszsávot, pedig volna erre lehetőség. Ezért a dugók hatással lesznek a buszokra és a kényelmetlen dugóban ácsorgó buszozás az autótulajdonosokat is arra ösztönzi, autóba üljenek, ezért a közutakon

a forgalom az iskolaidőhöz képest is szinte biztosan nagyobb lesz."

 A Budapesti Közlekedési Központ eközben arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkálatok idején érvényes közlekedési rendről és változásokról a BKK a forgalomkorlátozást megelőzően részletes tájékoztatást ad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×