eur:
394.92
usd:
367.87
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Fegyvereket is talál a bírósági biztonsági rendszer

Fegyvereket is talál a bírósági biztonsági rendszer

Fémdetektoros kapukat és röntgensugaras átvilágítóberendezéseket telepítettek a bíróságokra. Ezek segítségével az elmúlt időszakban 21 ezer olyan eszközt, fegyvert is találtak, amelyeknek nincs helye a bíróságokon.

Minden bírósági épületbe fokozott biztonsági ellenőrzés után lehet belépni – mondta el a Debreceni Ítélőtábla elnöke. Balla Lajos hozzátette, a biztonsági kapuk segítségével az elmúlt időszakban körülbelül huszonegyezer olyan tárgyat vettek el, amelyek veszélyeztethetik a testi épséget.

Több esetben fegyvereket is elkoboztak.

A telepített biztonsági berendezések nemcsak a bírósági dolgozók, hanem a jogkereső közönség védelmét is szolgálja – hangsúlyozta a Debreceni Ítélőtábla elnöke.

Balla Lajos jelezte, ha a biztonsági kapu jelzésének megfelelően elvesznek eszközöket, eljárás is indul, ha a rendszer olyat talál, ami nem való a tárgyalóterembe vagy a bírósági épületbe, a gazdája a távozásakor visszakapja.

„A számok csökkentek. A Debreceni Ítélőtáblán a rendszer több mint 30 esetben észlelt a testi épségre veszélyes eszközöket. Nem minden elvett eszközt akarnak is használni a tárgyalóteremben, sokan a szokások rabjai; bizonyos, akár önvédelmi eszközöket hordanak maguknál, itt szembesülnek azzal, hogy

nem lehet mindent bevinni egy bírósági épületbe.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×