eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Nincs menekvés az ÁFA-csalóknak! - lapszemle

Külföldről szerez be adatokat a NAV, hogy leleplezze az adócsalókat - számolt be a Magyar Idők.

A Magyar Idők arról ír, hogy a Magyarországon működő áfacsalók leleplezéséért a külföldi adóhatóságoktól is rendszeresen kér információkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A lap megtudta: az elmúlt két évben több ezer ilyen megkeresését küldött a NAV, leggyakrabban a szlovák, a román, a német és a cseh hivataloknak.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: egy uniós törvény miatt nőhet a társaságiadó-bevétel Magyarországon. A transzfer-dokumentációnak, azaz az egymással kapcsolatban álló cégek szerződéseinek több adatot kell majd tartalmazniuk, ezzel átláthatóbbá téve az árazást. Az Európai Unióban jelenleg mintegy 50-70 milliárd eurós társaságiadó-bevétel hiányzik.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: minimálisan csökkent az öt és tíz évre rögzített kamatú lakáshitelek THM-je, míg a 20 évig azonosan kamatozó hitelé nőtt. A lap szerint őszre tovább csökkenhetnek a kamatok, ráadásul az összehasonlítható kölcsönök megindíthatják a bankok közötti versenyt is.

A Magyar Idők arról ír, hogy feljelentést tett két cég a csődbe jutott Alexandra Kft. ellen, mert egy, az interneten a mai napig is 3,9 millió forintért árult vatikáni Sixtus-kápolnát bemutató luxuskiadványért még tavaly átutaltak egyenként 1 millió 450 ezer forintot – ám a könyveket azóta sem kapták meg. A csődbe ment könyves cég vezetője szerint ha kifizetik a teljes vételárat, megkapják a könyveket.

A Világgazdaság cikke szerint lezárult az egészségügyi csapat kiválasztása a vizes világbajnokságra és az utána következő Masters világbajnokságra. A csapatban 210 orvos - ebből 110 szakorvos -, 220 önkéntes és 250 szakdolgozó kapott helyet, akik szabadságuk terhére vállalták a munkát. Az orvosok óránként 8000 forintos szuperbruttót kapnak, ami egy napra nettó 100 eurós fizetés. A szakdolgozók óránként nettó 2000 forintért, az önkéntesek ingyen dolgoznak majd.

A Napi.hu arról ír, hogy százalékban ugyan jelentősen nőtt a magyar villanyautók és hibridek piaca, de így is csak 900 darab került belőlük az utakra. Az első negyedévben több mint 24 ezer új személyautó került piacra Magyarországon, ennek pedig mindössze 4 százalékát adták az alternatív hajtású autók. Részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió reggel 9 órakor kezdődő Üzleti reggeli című műsorában.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: a következő hetekben 1000-1500 munkavállalót ellenőriznek a járási hivatalok kormánytisztviselői az építőipari célvizsgálat részeként. Az ellenőrzésekkel a súlyos munkabaleseteket szeretnék megelőzni, mivel a statisztikák szerint az építőiparban történik a legtöbb haláleset.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×