eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Ez aggasztja Török Gábort Soros-ügyben

Ez aggasztja Török Gábort Soros-ügyben

Török Gábor politikai elemzőként látja a logikát abban, ahogy a Fidesz politizál. Mráz Ágoston Sámuel szerint a Fidesznek az lenne a legjobb, ha most tartanák a választásokat.

A Fidesz célja egy évvel a választások előtt már nem újabb gólok szerzése, csak a labdatartás, lehetőleg öngólok nélkül. Ebből a szempontból tervezett akciósorozatot láttunk – mondta a CEU-ügy elmúlt hetekben történt fejleményeiről Török Gábor a Heti Válasznak.

A politikai elemző szerint ennek voltak előre ki nem számított, kellemetlen elemei is, mint az Európai Néppárt szokatlanul éles vagy az amerikai külügy nem várt reakciója, de ezek

egyelőre nem veszélyeztetik a fideszes szavazótábor egységét.

„Ha Orbán Viktor és a Fidesz nem a világgal folytatott harcban találja meg a kormányzás értelmét, hanem a bátor szakpolitikai döntésekben, akkor előrébb tartanánk olyan stratégiai területeken, mint az oktatásügy” - emelte ki Török Gábor, de azt elismerte, hogy a gazdasági mutatók többsége tényleg nem fest rosszul.

Úgy vélekedett, a kormányt az utóbbi időben kritizáló konzervatív értelmiségieknek a politikai cinizmus, a bántóan egyszerű kommunikáció és a politikai hátország nélkül értelmezhetetlen vagyonosodások, korrupciós témák miatt rossz a közérzetük.

Soros Györgyről a politikai elemző azt mondta, hogy aggasztja, ha olyan bizonytalan a kormány, amely

ennyire tart egy 86 éves amerikai milliárdostól

és az általa támogatott civilektől.

„Nyugodtabb volnék, ha több önbizalmuk lenne, és nem félnének ennyire'” - tette hozzá.

A lapban Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgató azt mondta: a politikai cél az volt, hogy 2017 tavaszán a Fidesz témái uralják a teret, és erre a nemzeti konzultáció és a CEU ügye alkalmas volt.

"A CEU-ügy demonstrálta, mennyire erősek a külföldi hálózatok, így legitimálni lehetett a külföldi támogatások átláthatóvá tételét biztosító törvényjavaslatot is" - fejtette ki.

A politikai elemző szerint bizonyos értelemben

a Fidesznek az lenne a legjobb, ha most lennének a választások,

mert akkor 99 százalékos bizonyossággal nyerni, a következő időszak feladata pedig az a párt számára, hogy ne változzanak az erőviszonyok.

Soros Györgyről azt mondta, úgy látni, mindent elkövet azért, hogy Orbán Viktor megbukjon, és forrásokat biztosít kormányellenes szervezeteknek. A kabinet azonban már nem fél az üzletembertől, mert eltűnt mögüle a politikai hátszél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×