eur:
394.65
usd:
364.56
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

A kormány válaszol Brüsszelnek

Több mint 760 ezren mondták már el a véleményüket a nemzeti konzultáción - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az államtitkár kiemelte: a múlt heti brüsszeli viták után tovább nőtt a nemzeti konzultációban résztvevők száma. Egyetlen nap alatt 90 ezer kérdőív érkezett vissza postai úton. Szerdáig így több mint 760 ezren mondták el véleményüket, a "kormány ezúton is köszönetet mond nekik" - közölte.

Az államtitkár elmondta, hogy

a kormány még a héten válaszol az Európai Bizottság állásfoglalására,

már csak azért is, mert a brüsszeli írásos vélemény erősen félrevezető, és számos fontos körülményre nem tér ki. Például nagyvonalúan elhallgatja a felső létszámküszöb nélküli betelepítési terveket, vagy éppen azt, hogy hogyan vezethet áremelkedéshez az energiapiaci liberalizáció.

A konzultációban foglalt kérdések az ország függetlenségéről szólnak - jelentette ki. "Szeretnénk fellépni az illegális bevándorlás ellen, és szeretnénk hazai kézben tartani az adók, a bérek és a rezsi meghatározását" - hangsúlyozta. Ezek a törekvések felülírják a napi pártpolitikai csatározásokat. Ezt az egyre magasabb részvételi arány is bizonyítja" - tette hozzá Dömötör Csaba.

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×