eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Döntött Kanada a magyar képviselő politikai menedékkérelméről - lapszemle

Több mint öt év után zárult le az az eljárás Kanadában, amelyben az egykori SZDSZ-es Mohácsi Viktória politikai menedékjogért folyamodott - számolt be a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi demográfiai elemzése alapján azt írja, nőtt a házasságban született gyermekek száma tavaly, erősödött és stabillá vált a hagyományos családmodell. A cikk szerint több mint két évtizede nem volt annyi esküvő, mint tavaly és megtorpant a válások számának évek óta tartó emelkedése. Csökkent az abortuszok száma is, tavaly 30 ezer ilyen beavatkozást végeztek.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy tavaly január óta sokat fejlődött az illegális szemétlerakásokat feltérképező Hulladékvadász.hu – az internetes oldal mára környezetvédelmi hírportállá, egyben országos mozgalommá vált. A hulladékvadászokhoz naponta három-négy bejelentés érkezik. A honlapon egyéni rovatokat, cikkeket, saját kép és videóanyagokat olvashatnak, nézhetnek meg a téma iránt érdeklődők.

A Világgazdaság is a KSH adatait idézi, amikor arról számol be, hogy tavaly nem vándoroltak ki olyan sokan az országból, mint a korábbi években, de továbbra is sok fiatal keresi a boldogulását külföldön. Emellett 17 ezer korábban kiköltözött magyar tért vissza az országba. A kiköltözők főként fiatalok, 45 százalékuk 30 éves alatti, háromnegyedük kora pedig nem éri el a 40 évet.

A Magyar Idők szerint ma egész napos helyszíni bizonyítási kísérlet zajlik Bőnyben, a rendőrgyilkosság helyszínén. Id. Győrkös István bemutathatja, szerinte hogyan halt meg az áldozata, Pálvölgyi Péter őrnagy. A főtiszt bajtársai ugyancsak megmutatják, elmondják, hogy szerintük mi történt. A rendőrség ma reggel héttől legalább délután öt óráig zárja le Bőny egy részét.

A Magyar Nemzet úgy tudja, több mint öt év után zárult le az az eljárás Kanadában, amelyben az egykori SZDSZ-es Mohácsi Viktória politikai menedékjogért folyamodott. A volt európai parlamenti képviselő kérelmét elutasították. Erről maga a jogvédő nyilatkozott a lapnak, akit a napokban értek utol Kanadában. Válaszában azt írta, meglepte az észak-amerikai ország hatósága által decemberben meghozott döntés, és április 10-én le is zajlott az első, hazatelepítéssel kapcsolatos meghallgatás.

A Világgazdaság szerint áfacsökkentést szorgalmaznak a fürdőüzemeltetők, akiket magasabb adókulcs terhel, mint a szállodásokat és a vendéglátósokat, pedig azok egy része éppen a fürdők vendégköréből él. A lap azt írja, az új költségvetési ciklusban az Európai Uniótól nem érkezhetnek pénzügyi források a fürdőfejlesztésekre.

A Portfolión arról olvashatnak, hogy a valóságban jóval több munkanélküli van az országban, mint amennyit a hivatalos statisztika felölel. Azonban az is biztos, hogy az elmúlt 27 évben most a legnehezebb megtalálni a megfelelő munkaerőt a cégeknek, különösen ott, ahol nagy számban keresnek. Tartalékok még mindig vannak a társadalomban, azok kiaknázása viszont óriási erőfeszítéseket fog igényelni az államtól.

A Napi.hu azt írja, a jövőben a jogosítvány csak az egészségügyi lejáratáig helyettesíti a személyi igazolványt, megszűnik a 10 éves határidő, viszont továbbra is korlátlanul használhatják személyazonosításra a 65 éven felüliek. Változnak a műszaki vizsgával kapcsolatos szabályok is. A témáról bővebben is hallhatnak 9 óra után az Üzleti reggeli című műsorunkban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×