eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Ezért életveszélyes sisak nélkül kerékpározni

Ezért életveszélyes sisak nélkül kerékpározni

Kifejezetten javasolja legalább a bukósisak használatát a rollerezők, kerékpárosok és lovasok számára a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelő Intézet és Baleseti Központ ortopéd traumatológus szakorvosa, Molitorisz Dániel, aki az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a tavaszi veszélyekről.

Nem ért egyet azzal a tanulmánnyal Molitorisz Dániel, hogy aki kerékpározás közben sisakot visel, felelőtlenebb, ezért nagyobb balesetek érhetik.

"Bukósisak nélkül biciklizni a lehető legveszélyesebb.

A koponyasérülésekből lehetnek a legnagyobb maradandó károsodással járó agysérülések. Minden ilyen szabadidős sporttevékenységnél a fej védelme a legfontosabb" - mondta a traumatológus.

Molitorisz Dániel szerint a gyerekeket is ösztönözni kell a sisak rendszeres használatára.

"Mindenképpen fontos, hogy a védőfelszerelések hathatós védelmet tudjanak nyújtani, elsősorban az arc és a fül környékén, mert ott a legvékonyabb a koponyacsont" - mondta a szakorvos.

A lovaglás is veszélyes sport

a szakember szerint, ezért érdemes védőfelszerelést használni, mert a ló kiszámíthatatlan, gyakori, hogy az addig nyugodt állat hirtelen ledobja magáról a lovasát.

"Igyekezzünk a legnagyobb szövődménnyel járó baleset lehetőségét csökkenteni, ezért fontos lenne, hogy sisakban lovagoljunk, és a gerincvédő is sok súlyos sérüléstől tud megóvni" - figyelmeztetett Molitorisz Dániel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×