eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Maradhatnak az áruházi reklámújságok

Maradhatnak az áruházi reklámújságok

Maradhatnak az élelmiszerláncok szórólapjai. Legalábbis a Fidesz frakcióvezetője nem támogatja, hogy ezek szabályozása a kereskedelmi törvényben legyen.

Nincs még döntés a kereskedelmi törvény egyik pontjában sem, amelyekről több internetes portál is beszámolt – mondta tájékoztatóján a kormányzópárt parlamenti frakcióvezetője.

Kósa Lajos kifejtette: a kiskereskedelemben dolgozókat érinti, hogy

egy hónapban két vasárnapjuknak szabadnak kell lennie.

„Úgy kell a szabad vasárnapokat kiadni a kiskereskedelemben dolgozóknak, hogy egy hónapban legalább két olyan hétvégéjük legyen, amikor a családjukkal tudnak lenni” - közölte Kósa Lajos.

A vasárnapi boltzár eltörlését követően nem rendezték a hétvégi bérpótlék kérdését, így most ez is napirenden szerepel.

„A mostani elképzelés az, hogy vasárnap délelőtt a bérpótlék 50 százalék plusz lenne, vasárnap délután pedig száz százalék” - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Maradhatnak az áruházi reklámújságok

Szabályoznák az eladói létszámot is – itt egy minimális szintet határoznának meg.

„A fogyasztók védelmében szeretnénk egyfajta kötelezettséget arra, hogy forgalomarányosan vagy négyzetméter-arányosan mi az a minimális személyzet, amit tartani kell” - tudatta Kósa Lajos.

Az állítólag eltérő minőségű, multinacionális cégek által gyártott termékekre pedig tájékoztató felirat kerülhetne.

„Ha a beltartalma eltér a Magyarországon forgalmazottnak és a külföldön forgalmazottnak, akkor ezt fel kell tüntetni” - részletezte.

A Fidesz frakcióvezetője szerint adott esetben az eltérő minőség a termék hirdetéséből sem derül ki.

„Vigyázat: Mars csoki persze, és Mr. Bean átváltozik szamurájjá. Igen, de csak az angoltól. A magyarnak a beltartalmától Rózsa Sándorrá változik át” - személtette a Fidesz frakcióvezetője.

Kósa Lajos elismerte, hogy nagy vitát váltott ki a kéretlen reklámok, azaz az áruházak prospektusainak terjesztése, ezek korlátozása.

„Biztosak lehetnek abban, hogy olyat nem fogunk kezdeményezni, ami a vállalkozás szabadságával ellentétes.

Mindenki eldöntheti, hogy mondjuk az összbetélének a 95 százalékát fordítja reklámra, vagy egyet sem”

- jelentette ki Kósa Lajos.

A kiskereskedelmi ágazatot érintő törvényjavaslat várhatóan még ebben a hónapban a parlament elé kerülhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×