eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Dulakodás volt a Gyorskocsi utcai tüntetésen

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítják a 72 órára őrizetbe helyezett Gulyás Mártont, akit a hétfő esti, Sándor palotánál tartott spontán demonstráción állítottak elő a rendőrök, amiért festékes palackot dobott az épület felé.

Kedden délután fél hatra tüntetést szerveztek a Budapesti Nyomozó Ügyészség épülete előtt, hogy tiltakozzanak Gulyás fogva tartása és előzetes letartóztatása ellen. A néhány tucat demonstráló fütty- és dudaszó mellett kiabálta, hogy "engedd ki" és "demokráciát".

Gulyást csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják, valamint műemlék rongálásával.

Miután kiderült, hogy Gulyás Mártont időközben átszállították a Gyorskocsi utcai börtönbe, a tüntetők átvonultak oda. A 24.hu tudósítója szerint azon a helyszínen már két-háromszáz ember gyűlhetett össze. A tüntetők hangsúlyozták, hogy békés szándékkal jöttek és csak Gulyás kiengedését szeretnék, mert amit csinált, az szerintük legfeljebb szabálysértés.

A tüntetők egy része ezután nekiment az épület előtt álló rendőrsorfalnak és dulakodás alakult ki. A tömeg nem tágított, így patthelyzet alakult ki, a rendőrök többször higgadtságra és nyugalomra szólították fel a demonstráló tömeg első sorában állókat.

Fél nyolckor erősítés érkezett a rendőrsorfalhoz, helyet az újonnan érkezett higgadt rendőrök álltak az első sorba. A tüntetők száma a munkaidő végeztével nem nőtt.

Kicsivel később az Indexbeszámolója szerint megérkezett a kilakoltatások ellen is tiltakozó egyik aktivista, Misetics Bálint, aki egy autó tetejére állva megafonon mondott beszédet. Nagy ujjongás és taps kíséretében többek között arról beszélt, hogy nem a rendőrök az ellenfeleik, hanem a 2010 óta a jogállamot és a demokráciát módszeresen leépítő fideszes és KDNP-s politikusok.

Kilenc után még nagyjából ötvenen maradtak, többek között azt skandálták, hogy „Mocskos Fidesz!", és folytatták, hogy „Orbánt be, Marcit ki!".

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×