eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Tarlós: most senki se tudja megregulázni a rosszul működő közterület-felügyeleteket

Egyeztetés kezdődött a kerületi közterület-felügyeletek ügyében - közölte Tarlós István csütörtök délután a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában, a főpolgármester azt javasolja, hogy a kerületekkel valamilyen társulási formában valósítsák meg a feladatot.

A térfigyelő kamerás büntetések ügyében Tarlós István arról beszélt, hogy az "atomizálódott" kerületi közterület-felügyeletek között vannak nagyon jól működők, polgárbarátok, mint például a II. és IX. kerületiek. Szerinte a III. kerületi nem ilyen - jegyezte meg.

A főpolgármester rámutatott, hogy jelenleg nincs senki, aki a nem jól működő kerületi közterület-felügyeleteket rá tudná szorítani más szellemiségű munkára. Az egyeztetések célja, hogy ne ilyen legyen a rendszer. "Ezt megtámogatta" Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter is - mondta.

Tarlós István közölte, az ügyben a kerületek nem egységesen viselkednek, és ő a "békesség" kedvéért, a rendszer működéséért azt szeretné, ha egy társulásos formát hoznának létre.

Azzal kapcsolatban, hogy az óbudai közterület-felügyelet igazgatója, Böjtös Zoltán közleményében tudatta, a főpolgármester állításával ellentétben a közterület-felügyelet nem egy II. kerületi templom falára szerelt fel "kandi kamerát", hanem egy közlekedési jelzőlámpa oszlopára a templom előtt, Tarlós István azt mondta: valóban nem a templom falán, hanem a főváros oszlopán van a kamera, és az a különbség, hogy nem a templomtól, hanem a fővárostól nem kaptak tulajdonosi hozzájárulást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×