eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Ön szerint melyik a legjobb nyaralóhely? - Lapszemle

A Magyar Idők Semjén Zsolttal közöl interjút.A Magyar Nemzet szerint a magyar kormány komoly gesztusokat tett Kínának és Egyiptomnak.

A Magyar Idők Semjén Zsolttal közöl interjút. A miniszterelnök-helyettes szerint az ellenzéki vezetők a politikai életben maradásukért küzdenek, ezért minden eszközt be fognak vetni a 2018-as országgyűlési választás kampányában. Habár az Orbán-kormány eredményei kifejezetten jók, ez önmagában nem garantálja a sikert. A nagy tanulság, amit minden választás előtt fel kell idéznünk, az 2002 – figyelmeztet a kereszténydemokrata politikus.

A Magyar Nemzet szerint a magyar kormány komoly gesztusokat tett Kínának és Egyiptomnak. A lap úgy tudja ugyanis, hogy a magyar diplomáciának sikerült megvétóznia egy közös európai uniós állásfoglalást öt kínai emberi jogi aktivista bebörtönzéséről. Más tagállamok is ellenezték az állásfoglalást, de Magyarország volt a legaktívabb - írja a lap.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy a Hungast Holding megvette a Sodexo Magyarország Szolgáltatót és a cég százszázalékos tulajdonában álló Zóna Vendéglátót. Ezzel egy tulajdonosi körbe került a közétkeztetés és a munkahelyi vendéglátás három jelentős szereplője. A vevő most a Gazdasági Versenyhivatal engedélyére vár.

A Portfolio a Societé Generale elemzéséből idéz. A francia bank szerint a magyar gazdaság legnagyobb kockázata a növekedés fenntartása és az uniós források ingadozása, ugyanakkor elismeri, hogy Magyarország a befektetők első számú menedéke a régióban.

A napi.hu azt írja, hogy megtört a 2013 májusa óta tartó lendület: idén februárban kevesebb üzemanyag fogyott a hazai kutakon, mint egy évvel korábban. A képet ugyan árnyalja, hogy tavaly 29 napos volt a február, de mindenre nem ad magyarázatot - fogalmaz a portál szerzője.

A Pénzcentrumon az olvasható, hogy több millió nyaraló értékelte Európa városait a világ egyik legnagyobb utazási véleményoldalán. Ennek alapján elkészült egy 25 szereplős rangsor. Az első öt helyen London, Párizs. Róma, Kréta és Barcelona végzett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×