eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Választási párt jöhet az ellenzékben?

Most mindenkinek a saját táborát kell erősítenie - nyilatkozta Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke a Magyar Időknek.

Az eredeti tervekkel ellentétben Botka Lászlónak egyelőre nem sikerült maga mellé állítania a remélt szövetségeseket, és a baloldali pártok között „kissé befagytak” a viszonyok – ismerte el a lapnak Lendvai Ildikó, aki azt viszont helyesnek tartja, hogy ebben a helyzetben mindenki saját szavazóbázisának a növelésére törekszik.

– Annak nincs értelme, hogy a meglévő szavazatmennyiséggel adódjunk össze, hiszen az nem elegendő a kormányváltáshoz mondta a Magyar Szocialista Párt korábbi elnöke. Szerinte ha a baloldali pártoknak országjárással vagy más módon sikerül a szavazóközönségüket gyarapítaniuk, a figyelmet magukra irányítaniuk, úgy nem nagy baj, ha az eredeti tervekkel szemben nem márciusban, hanem később kerül sor a „megfelelő konstrukció” kialakítására.

A kis pártokkal kapcsolatban Lendvai azt mondta, mindenkire szükség van, aki egyetért abban a két alapvetésben, hogy egy demokratikusabb, illetve egy szociálisan érzékenyebb, a társadalmi különbségeket csökkentő modell bevezetése a cél.

Még mindig egy választási mozgalomból kinövő választási párt lenne a győzelemhez vezető legracionálisabb keret Lendvai Ildikó szerint. Mint mondta, egy ilyen ideális választási párt nemcsak a pártformációk találkozásának adhat keretet, hanem a különböző szakmai műhelyeknek, civil mozgalmaknak is. – A választási párt csak egy időre szól, így olyanok is részt vehetnek benne, akik egyébként nem pártkeretben akarják hosszú távon formálni a közélete.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×