eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Megint nem jár a felújított metró

Megint nem jár a felújított metró

A felújított M3-as szerelvény csütörtökön az orosz fél kérésére nem vesz részt a forgalomban – közölte a BKV Zrt.

Csütörtökön sem próbálhatják ki az utasok a felújított metrókocsikat.

„Az utasforgalmi tapasztalatok felhasználásával a Metrowagonmash műszaki felülvizsgálat keretében

elvégzi a felújított szerelvény egyes egységeinek rendszer-frissítését, pontosító beállításait,

amelyekkel a vonat működése, viselkedése stabilabbá, megbízhatóbbá válik majd. A feladat végrehajtásának időigénye miatt a szerelvény a mai napon – a Metrowagonmash kérésére - nem vesz részt az utasforgalomban” - tudatta a BKV.

A Metróért Egyesület elnöke elmondta, az ajtóhiba nem mindig jelentkezett, de a tesztek során ismét előkerült, és sikerült végül megoldani a problémát. A jelenlegi helyzeten a szoftveres frissítés fog javítani. Az eddig felmerült hibák nem voltak biztonságkritikus hibák, még az ajtókkal kapcsolatos gond sem - összegzett Bíró Endre az InfoRádiónak. Hozzátette: az utaskomfort szintje már kínosabb kérdés, ugyanis amikor eldőlt, hogy felújítás mellett döntött a kormány, akkor lehetett tudni, hogy a szerelvény így nem fogja ugyanazt az élményt nyújtani, mint a legmodernebb, új szerelvények.

A hétfőn átadott metrókocsi kedden egy hiba miatt kiállt a forgalomból. Szerdán reggel nem indult útnak a szerelvény, de délutánra megjavították a hibát, így újra lehetett vele utazni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×