eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Metrószünet: nem csak egyféle gond volt a ma nem is közlekedő felújított szerelvénnyel

Metrószünet: nem csak egyféle gond volt a ma nem is közlekedő felújított szerelvénnyel

Továbbra sem közlekedik a hétfőn forgalomba állított felújított szerelvény a 3-as metró vonalán – értesült az Index. A portál szerint nem a keddi hiba volt az egyetlen probléma a metrókocsival.

Ma már el sem indult a 3-as metró felújított szerelvénye, amely csak hétfőn állt forgalomba. Az Index több forrásból úgy tudja, hogy a szerelők még mindig keresik a keddi ajtóhiba okát. A probléma már megszűnt, de a BKV biztosra akar menni, hogy nem fordul elő újra. A közlekedési társaság még nem erősítette meg az értesülést.

A hétfőn elindított metrókocsi kedden állt ki a forgalomból. A Közlekedő tömeg nevű blog tett közzé egy felvételt, amelyen bár hangosan, mégis későn figyelmeztette a szerelvény az utasokat az ajtók záródására.

A BKV közleménye szerint az ajtók megfelelően működtek, azonban a jármű vezetője a visszajelzésnél bizonytalanságot tapasztalt. Mint írták, az utasok biztonsága nem volt veszélyben, de a hiba okának megállapítása érdekében a szerelvényt ideiglenesen kivonták a forgalomból. A BKV szerint az újonnan forgalomba állt szerelvényeknél a kezdeti időszakban a kisebb meghibásodások, működési zavarok nem tekinthetők szokatlannak.

Az Index szerint nem is ez volt az egyetlen probléma a felújított metrón, mivel az átadás napján pont azon a kocsin ment ki a szellőző biztosítéka, amelyen a főpolgármester és a sajtó nagy része utazott. Ezért a kocsiban elég meleg volt, ami többeknek feltűnt.

Az Oroszországban felújított szerelvény hétfőn állt forgalomba. A járművek felújítása csaknem 220 millió euróba kerül, ebből 222 szerelvény újul meg – hangsúlyozta Tarlós István a hétfői átadáson, amelyen az észak-déli metróvonal rekonstrukciójáról is beszélt. Megkérdeztük az utasokat is a tapasztalataikról, illetve fotógalériában mutattuk meg, milyen a felújított szerelvény - minderről itt olvashat.

A 2-es vonalon is volt tegnap egy meghibásodás, egy Alstom szerelvény robbant le a Déli pályaudvarnál délután három körül. Az utasok kiszállítása után a járművet eltolták, a forgalom egy óra alatt állt helyre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×