eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Csak óvatosan az új pénzzel! - lapszemle

Igen könnyű összekeverni az új kétezer forintos és a régi húszezres bankót - osztja meg olvasóinak tapasztalatait a Pénzcentrum.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy legalább hat, de könnyen előfordulhat, hogy 12 órát kell várnia annak a napi csaknem 250 betegnek, akit a Honvédkórház sürgősségi osztályán látnak el. Ez a helyzet azonban nem csak erre a kórházra jellemző, hasonlóan hosszú a várakozás a fővárosi Szent János kórház ortopéd-traumatológiai osztályán vagy más, kevés orvossal több száz beteget ellátó fővárosi intézményben.

A Magyar Idők arról ír, hogy Közép-Európa egyik meghatározó szakmai műhelye, tudományos központja lehet a Habsburg Ottó Alapítvány, ahol rövidesen megkezdődhet a munka. Mindez komoly szerepet játszhat abban, hogy Magyarországon és a volt Osztrák–Magyar Monarchia többi utódállamában is megfelelően kutatott legyen a régió és a Habsburg-család évszázadokon átívelő kapcsolatának megítélése.

A Világgazdaság arról számol be, hogy heteken belül elkezdik építeni Debrecenben a majdani autóbuszgyártást segítő oktatási és fejlesztési központot, az ehhez szükséges jogerős építési engedélyek már megszülettek. A körülbelül ötezer négyzetméter alapterületű létesítményben részben a későbbi gyártáshoz szükséges szakemberek - szakmunkások, mérnökök - duális rendszerű képzésének gyakorlati része folyik majd.

 A Portfolió arról ír, hogy bekavart Amerika és újra zuhanni kezdett az olaj ára. Az adatok szerint az amerikai WTI februári határidős árfolyama 4,8 százalékkal került lejjebb, és ezzel jelenleg 50 dollár körül mozog, amire már december óta nem volt példa.

A Pénzcentrum oldalán arról lehet véleményt mondani, hogy van-e hasonlóság és ha igen, ez mekkora az új 2000 forintos és a már régebb óta használatban lévő 20 ezres bankjegy között. A portálnak több olvasó is jelezte, hogy a bankjegyeket könnyű összekeverni, és többen tartanak attól, hogy véletlenül a nagyobb címlettel fizetnek.

 A napi.hu arról ír, hogy tényleg nagy bajban van Angela Merkel, a törzsszavazókból ugyanis egyelőre hiányzik az a lelkesedés, amely sok ingadozót is magával ragadva biztosíthatná újraválasztását. A német kancellár fő gondja azonban leginkább az, hogy már 12 éve hatalmon van, és nem tud új arccal megjelenni a választók előtt.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×