eur:
395.02
usd:
364.44
bux:
71043.51
2024. július 8. hétfő Ellák

Nagyon rosszul járnak a 2-es metró utasai

Csak május 14-étől vehetik igénybe ismét a fővárosi utasok a Kossuth téri metróállomást – közölte a BKK a Borsonline-nal.

A lap szerint kisebb építési munkálatok aztán is lesznek, de azok már nem akadályozzák az állomás működését. Újranyitásáról a későbbiekben részletes tájékoztatást is adnak.

A Kossuth téri metrómegállót december 3-án zárták le a felette álló épület bontása miatt. Akkor azt ígérték: három hónapra. Vagyis március 3-án, azaz múlt pénteken már ismét meg kellett volna állniuk a szerelvényeknek az állomáson. Ehhez képest plusz két és fél hónap lesz a csúszás.

Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×