eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Indul az e-recept-teszt - Lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint rendet tenne a kormány az ingatlanvégrehajtásoknál. A Napi.hu arról ír, hogy tavaly mintegy 82 ezer vagyonos ember vándorolt ki világszerte.

A Magyar Idők cikke szerint rendet tenne a kormány az ingatlanvégrehajtásoknál. A lap úgy tudja: jó esély van arra, hogy a törvényhozás az adósok érdekeit szem előtt tartva átírja az egyik legfontosabb intézkedést. Ma ugyanis az adósok házait, lakásait csupán értékük 70 százalékáért is értékesíthetik. A tervezett új szabályozás szerint az eljárás első évében nem mehetnek majd az ingatlan értékének 100 százaléka, később 90 százaléka alá. A módosítás a lap szerint 130 ezer érintettnek segítene.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy március elején harminc patikában kezdődik el az a kísérleti program, amely az e-recept alkalmazását igyekszik tesztelni. A gyógyszertárak szeptember elejétől csatlakozhatnak a rendszerhez, az éles indulás novemberben lesz. Ekkor már minden orvosnak és gyógyszerésznek alkalmaznia kell az e-receptet, be kell jelentkeznie annak rendszerébe.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: elindult a hőszivattyús rendszerek pályázati támogatása, így minden magyar felhasználói kör pénzhez juthat a rendszerek telepítéséhez. A Magyar Hőszivattyús Szövetség elnöke a lapnak elmondta: a vállalakozások, az agrártermelők, a lakosság és a közintézmények a most megnyílt különböző pályázati forrásokból akár 45 százalékos forráshoz is juthatnak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár a tavalyi, alacsony pontszámmal megírt középiskolai felvételikhez képest idén összességében javulás tapasztalható, a hatosztályos gimnáziumok központi matematikavizsgáján. A felvételi hivatalos napján az elmúlt tíz év leggyengébb eredményét produkálták a tanulók, a pótnapon írásbelizők azonban sokkal jobban teljesítettek. Átlagosan így sem érték el a 40 százalékos teljesítményt a diákok. Magyar nyelv- és irodalomból ugyanakkor javultak az eredmények.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: két héten belül elindulhat a kormány által a veronai buszbalesettel összefüggésben kezdeményezett konzultáció, már készülnek az osztálykirándulások szervezésére vonatkozó kérdések, amelyek a buszok közlekedésével, a sofőrök egészségi állapotával lesznek kapcsolatosak. A Nemzeti pedagógus Kar elnöke a lapnak elmondta: tisztázni kell majd, hogy kik lehetnek kísérők ezeken a programokon, hogyan kell megszervezni az eseményeket, illetve, hogy ki kötheti meg a szükséges szerződéseket.

A Portfolio egy 26 európai országban, 49 amerikai államban és 9 kanadai tartományban végzett felmérés adatai alapján elemzi: miért vesz valaki elektromos autót? A legtöbben környezetvédelmi megfontolást hoztak fel érvként, de jelentős tényező az új technológiák iránti nyitottság, és a pénzügyi ösztönzők bevezetése is. A vásárlók körében ugyanakkor az elektromos autókban legjobban szeretett dolgok között szinte elhanyagolható arányban van jelen az olcsó üzemeltetés, a halk autózás, vagy éppen a kiváló gyorsulási jellemzők.

A Napi.hu arról ír, hogy tavaly mintegy 82 ezer vagyonos ember vándorolt ki világszerte. Meglepő módon egy gazdagnak tekintett európai országot hagytak el a legtöbben, és nem az Egyesült Államok volt a legnépszerűbb célpont, hanem Ausztrália. Tavaly csak Kínából 9000, Brazíliából 8000 vagyonos ember költözött el, mégsem ezek az országok vezetik a listát.

A Magyar Idők cikke szerint a hatóságok és a szakmai szereplők határozott fellépése miatt az összes kínai méz eltűnt a magyarországi kínálatból, a méhészeknek ugyanakkor komoly fejtörést okoz, hogy az Európai Unióban változatlanul nyomást alatt tartja a piacot az ázsiai méz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×