eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Újabb fejezet a Fenyő-gyilkosság ügyében - lapszemle

A Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás ügyében Portik Tamásra felbujtóként több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kéri a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség - tudta meg a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy felbujtóként több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kéri Portik Tamásra is a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblától a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás május 3-án kezdődő másodfokú tárgyalásán. Első fokon csak a mindkét ügyben elkövetőként bűnösnek ítélt Josef Rohác kapott életfogytig tartó fegyházbüntetést. Ő a nem jogerős bírói döntés értelmében legkorábban 30 év múlva szabadulhat, majd azonnal örökre el kell hagynia Magyarországot.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy ellenzi a gázipari szakma a vegyes fűtési rendszerek kiépítését a társasházakban, mert instabil, veszélyes állapot alakulhat ki, ha egyazon gyűjtőkéményre régi és új típusú kazánokat is csatlakoztatna. Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke problémásnak nevezte azt is, hogy az uniós kazánrendelet nem tér ki külön a turbós készülékek szabályozására.

 A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy új cég koordinálja a balatoni fejlesztéseket, miután a napokban bejegyezték a Balatoni Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t. A kabinet az év végén döntött a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben megvalósítandó programról, illetve az ahhoz szükséges forrásokról. A tervek szerint 365,4 milliárd forintot költenek a 2020-ig tartó ciklusban a tóparti fejlesztésekre, magyar és nagyobb részt uniós forrásokból.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy elkészült a Klebelsberg Központ a tankerületi központok szervezeti és működési szabályzatának (SZMSZ) tervezetével. Az intézményfenntartó közölte, hogy utóbbit több körben egyeztették a tankerületekkel, valamint a reprezentatív szakszervezettel, a Pedagógusok Szakszervezetével. A központok február 21-ig megküldték jóváhagyásra a KK részére saját szervezeti és működési szabályzatukat. Valamennyi tankerületi centrum SZMSZ-ét jóváhagyja a központ.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az Iszlám Állammal hadakozó iraki Kurdisztán magyar segítséggel építené újjá kulturális örökségét. Az iraki Kurdisztáni Regionális Kormány kulturális minisztere múlt héten Budapesten járt és egy modern iraki kurd költészeti antológiát mutatott be, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium (illetve az alá tartozó Balassi Intézet) hozott létre az iraki autonóm régió kormányával közösen.

Meghirdette a Bombardier Talent motorvonatok karbantartási pályázatát a MÁV-Start – olvasható a Magyar Időkben. A gyorsan kopó féktárcsák miatt költségesen üzemeltethető járműveket 2028-ig kell a nyertes pályázónak szerelnie, takarítania, korszerűsítenie.

 A magyar autósok átlagosan 78 ezer forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást tavaly, ez csaknem kilenc százalékos emelkedést jelent 2015-höz viszonyítva - ismertette a Netrisk.hu adatait a Világgazdaság. A lap szerint az autóvásárlással egy időben létrehozott, azonnali cascokötések díja 2-3 százalékot emelkedett egy év alatt, míg az úgynevezett évfordulós váltók átlagdíja 12 százalékkal nőtt.

A Portfolión arról lehet olvasni, ha a rövidesen megjelenő adócsomagban a külkereskedelmi adójavaslatot is bejelenti Donald Trump amerikai elnök, akkor az gazdaságilag visszafelé sülhet el, mert 1930 óta nem látott globális megtorló lépéssorozat indulhat. Szakértők szerint Európában Németország bukna a legtöbbet az amerikai protekcionista lépésen és a helyzet komolyságát mutatja, hogy az Európai Bizottság alelnöke már ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. Bár Trump még múlt héten is azt mondta, ez az importot drágító, az exportot segítő adólépés munkahelyeket fog teremteni, szakmai elemzések ennek éppen az ellenkezőjét vetítik előre.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×