eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Húzzon bele, ha szeptembertől egyetemre menne!

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

Az Oktatási Hivatal közölte: az új, illetve a korszerűsített tartalmú szakokról, valamint a duális képzésről részletesen lehet olvasni a www.felvi.hu honlapon.

A jelentkezéseket kizárólag a honlapról elérhető e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani, legkésőbb ma éjfélig. Ennek a határidőnek a lejártáig kell elvégezniük a felvételizőknek a személyes és kötelező adataik rögzítését, a kiválasztott szakok megjelölését és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltését.

Az e-felvételi felülete mindenben segíti a kitöltőt, ugyanakkor nem mentesíti a jelentkezőt a szükséges információk ismerete alól. A kitöltés során a jelentkező folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogy mikor milyen adatokat kell megadnia, milyen teendői vannak, ugyanakkor neki kell összegyűjtenie és beszkennelnie a feltöltendő eredményeit, dokumentumait, és tájékozódnia kell a jelentkezés alapvető szabályairól.

Továbbra is három helyet jelölhetnek meg a diákok díjmentesen, ezen túlmenően még hármat, kiegészítő díj ellenében.

Február 20-áig kell hitelesíteni a jelentkezéseket az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

Címlapról ajánljuk
Kutatás: tévhit, hogy tömegesen vándorolnak ki a magyarok külföldre

Kutatás: tévhit, hogy tömegesen vándorolnak ki a magyarok külföldre

Az Eurostat adatai is alátámasztják, hogy a külföldre költöző magyarok aránya nem kirívó, Magyarország az uniós rangsor középmezőnyéhez tartozik – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány junior kutatója. Horváth Sebestyén ugyanakkor hozzátette: tavaly megfordult egy hét éven át tartó tendencia, ugyanis 2023-ban már kevesebben jöttek haza külföldről, mint amennyien kivándoroltak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×