eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Az utolsó pillanatban változhat az érettségi - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, jólesett Tarlós István főpolgármesternek, hogy a lapnak nyilatkozó kerületi polgármesterek kiálltak újbóli jelölése mellett. A Magyar Nemzet arról ír, késik a 30 milliárdos uniós program, amiben 2016 és 2020 között kellene ellátni alapvető fogyasztási cikkekkel a mélyszegénységben élő, 3 év alatti kisgyereket nevelő családokat és a rászoruló várandós anyákat

A Magyar Idők arról ír, jólesett Tarlós István főpolgármesternek, hogy a lapnak nyilatkozó kerületi polgármesterek kiálltak újbóli jelölése mellett. Az újság megtudta, hogy a Fidesz elnökségében is támogatnák a politikus 2019-es indulását, de a hivatalos döntésig nem nyilatkoznak. A KDNP-ben is pozitívan ítélik meg Tarlós munkáját.

A Magyar Nemzet cikke szerint az utolsó pillanatban lehet változás az érettségin, ugyanis az oktatási jogok biztosa is úgy véli, jogsértő a kötelező szakmai vizsgatárgy idei bevezetése a szakgimnáziumokban. Az ötödik érettségi tárgy bevezetése csak idén közel 30 ezer diákot érint. A probléma ráadásul sürgős megoldást igényelne, mert február 15-én hivatalosan is lezárul az érettségire való jelentkezés.

A Világgazdaság cikke szerint áprilisban kezdik el a termelést az Apollo Tyres indiai gyártó gyöngyöshalászi üzemében. Ez némi késést jelent a lap szerint az eredeti tervekhez képest, ugyanis a gyár 2015. áprilisi alapkő-letételén a cég alelnöke azt ígérte, hogy 18 hónappal később, azaz tavaly októberben legördülnek az első gumiabroncsok a gyártósorokról, később ezt az időpontot idén év elejére módosították. A teljes kapacitás elérésekor körülbelül 900-an dolgoznak majd az üzemben.

A Magyar Nemzet arról ír, késik a 30 milliárdos uniós program, amiben 2016 és 2020 között kellene ellátni alapvető fogyasztási cikkekkel (élelmiszercsomaggal, ruhával, tisztálkodószerekkel) a mélyszegénységben élő, 3 év alatti kisgyereket nevelő családokat és a rászoruló várandós anyákat, míg a rendkívül alacsony jövedelemből élő időseknek és hajléktalanoknak az étkeztetését kellene megoldani. A fővárosban és a Dunántúlon is csak többéves késéssel, decemberben indult el a Rászoruló személyeket támogató operatív program hajléktalanokat segítő része, a kilenc megyét magában foglaló Kelet-Magyarországon a késedelmesen kiírt közbeszerzési eljárás is eredménytelenül zárult. Így ott a programban máig nem kapnak egy tányér ételt sem az érintettek.

A Magyar Idők arról ír, hamarosan feloldhatják a járvány miatti szigorú intézkedéseket, azonban mégsem örülnek igazán a baromfisok. A szakmai szövetségek szerint ugyanis a kilátásba helyezett 1,5 milliárd forintos segítség nem fedezi a valós kárigényt, ezért újratárgyalhatja a minisztérium a madárinfluenza miatt bajba jutott termelőknek szánt támogatást.

A Portfolio arról ír, hogy egyre népszerűbb a szélenergia. Tavaly is jelentősen nőtt a kapacitás világszerte, Magyarországon viszont nem, hiszen nálunk egy szélerőmű sem épült, ami nem is véletlen, mivel egy tavalyi jogszabály-módosítás miatt gyakorlatilag lehetetlen szélerőműveket építeni az országban.

A napi.hu cikke szerint súlyos gazdasági visszaélésekre, gyanús számlákra és kifizetésekre, haveri kapcsolati rendszerben működő megbízásokra derült fény a BKIK belső átvilágítása során. A lap birtokában levő vezetői összefoglaló a 2014-2015-ös évben könyvelési és számviteli szabálytalanságokra, pazarlásra, indokolatlan és drága külföldi utakra és kiküldetésekre, valamint gyanús beszállítói szerződésekre és összeférhetetlenségekre hívja fel a figyelmet. Mindezek összesen akár több százmillió forintos veszteséget is jelenthettek a szervezetnek.

A Pénzcentrum cikke szerint egyre jobban érződik a két évvel ezelőtt bevezetett adósságfék szabályok visszatartó ereje. Van olyan pénzintézet, ahol már az igényelt hitelek 5 százalékát is vissza kell utasítani emiatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×