eur:
399.68
usd:
361.96
bux:
72588.74
2024. október 3. csütörtök Helga

Gázzal hajt a magyar - lapszemle

Egyre több gázt tankolnak a magyar autósok - közli a portfolio.

Mozgás indult a taxispiacon az online pénztárgépek bevezetése nyomán - írja a Világgazdaság. Azok a vállalkozók ugyanis, akik korábban bérbe adták autóikat a taxisok egy részének, az online pénztárgépek használata során felmerülő, eddig őket terhelő következményeket - például az esetleges bírságot - átruháznák a taxisokra, mint kénszervállalkozókra. Az érintett fuvarozók pedig oda szegődnek, ahol előnyösebb feltételeket kínálnak nekik.

Ősszel folytatódik másodfokon a Hagyó-per - közli a Magyar Nemzet. A Szegedi Ítélőtábla ugyanis szeptember 7-re, 14-re és 21-re tűzte ki a BKV-ügy másodfokú tárgyalását - mondta a lapnak Kádár András, az egykori MSZP-s főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós védője.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy károsította a fagy az őszi vetést. Nagyobb kárt a repcetáblákban okozhatott a szokatlanul hideg januári időjárás. Az erős fagyok miatt várhatóan több helyen ki kell tárcsázni a növényeket a földből. Bár a legnagyobb kiesést minden bizonnyal a szántóföldnövény-termesztők könyvelhetik el, a rideg januárt az állattenyésztők is megsínylették.

Senki sem tudja, milyen szinten áll a diákok nyelvtudása - közli a Magyar Nemzet. Annak kapcsán, hogy az ombudsman szerint a kormány kellő előkészítés nélkül írta elő a felsőoktatásba való bekerülés feltételeként 2020-tól a középfokú nyelvvizsgát, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke a lapnak nyilatkozva úgy látta, hogy a szorgalmas diákok felének sincs esélye a vizsga megszerzésére, mert erre jelenleg nincs fölkészítve a közoktatás.

A Pénzcentrum annak járt utána, hogy ki lehet pilóta, milyen képzésre van szükségük, melyik légitársaságnál mennyit keres egy pályakezdő, és mennyit tehetnek zsebre a legsikeresebb pilóták.

A Magyar Idők szerint heteken belül dönthet a kormány az agrárképzés megújításáról. Az átalakítás ellenére a lap szerint nem szűnnek meg képzések és nem sérül az autonómia egyik intézmény esetében sem. A cél az agárképzések erősítése, valamint megfelelő irányítása - közölte a lappal az oktatásért felelős államtitkárság.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy versengenek az autógyártók az alkalmazottakért. Az egyik legnagyobb első körös beszállító hazai vállalatának személyügyi vezetője a lapnak nyilatkozva úgy látta, hogy a fluktuáció okozza a legtöbb gondot hazai autóipari cégeknek. A munkaerő-kínálat ugyanis adott, a cégek leginkább egymástól tudják elhozni a munkásokat.

Egyre több gázt tankolnak a magyar autósok - közli a portfolio. Több mint 50 százalékkal nőtt a CNG - vagyis a sűrített földgáz - értékesítése 2016 első 11 hónapjában Magyarországon, ebben az időszakban 11,243 millió köbméternyit használtak fel az üzemanyagból járművek hajtására. Holott jelenleg az országban hivatalosan mindössze 10 kúton lehet sűrített földgázt tankolni.

Újabb PPP-szerződéseket váltana ki az állam - írja a Világgazdaság. Tavaly összesen 29 milliárd forint kifizetése ellenében tizenkét, felsőoktatási intézményt érintő ilyen, tehát magánbefektetővel közösen létrehozott konstrukcióból szállt ki az állam, ám idén csupán 5,34 milliárd forintos keret szerepel a költségvetésben erre a célra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×