eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Eljárást indult a 4-es metró ügyében - a nap hírei

Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében. Pontosítást kér az Európai Csalás Elleni Hivatal 4-es metróról készült jelentésének több pontjáról a szocialista Szanyi Tibor. A többi között élelmiszeripari és vízgazdálkodási megállapodások születtek a magyar-iráni gazdasági vegyes bizottság első ülésén. A nap legfontosabb hírei február 7-én.

Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében - közölte a tárcavezető. Lázár János egy lakossági fórumot követően azt mondta: az elmúlt 27 év legsúlyosabb korrupciós ügyéről van szó. 

Pontosítást kér az Európai Csalás Elleni Hivatal főigazgatójától a 4-es metró beruházásról készült jelentés több pontjáról a szocialista Szanyi Tibor. Az európai parlamenti képviselő szerint a dokumentumból nem derül ki, hogy mikor történtek az egyes visszaélések. Tarlós István főpolgármester szerint téved a szocialista politikus.

Mintegy 2.500 fogyatékossággal élő ember költözhet ki a nagy létszámú szociális ellátó intézményekből a jövő év végéig - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly hozzátette: a kormány 21,8 milliárd forintot fordít erre a célra.

A kiberbűnőzés elleni hatékonyabb fellépést tartja az egyik fontos feladatának az országos rendőr-főkapitány. Papp Károly az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a kiberbűnözési egység létszáma 100-zal nő. A készenléti rendőrségnél már elkezdődött az állomány toborzása.

Jelentősen romlott a belvízi helyzet az elmúlt 24 órában, 17 ezer hektárnyi területet öntött el a víz - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella az InfoRádióban elmondta: 9 vízügyi igazgatóság 29 helyen rendelt el első, illetve másodfokú készültséget.

Januárban 123,4 milliárd forint többlettel zárt az államháztartás, ami kedvezőbb a tavaly januári 92,4 milliárdos többlethez képest - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca teljesíthetőnek tartja az idei 2,4 százalékos hiánycél elérését.

Több előremutató megállapodás is született a magyar-iráni gazdasági vegyes bizottság első ülésén - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: az Eximbanknál egy 85 millió eurós hitelkeret jött létre, amelyből magyar és iráni vállalatok export és import tranzakciói, valamint vegyesvállalatok létrehozása finanszírozható.

Bővült a Mol csoport kutatási portfoliója Magyarországon és Norvégiában. A magyar olajipari vállalat Magyarországon hat blokk kutatására kap lehetőséget, Norvégiában négy kutatási blokkot szerzett.

Megtiltotta a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját a madárinfluenza sújtotta európai országokból, köztük Magyarországról az orosz szakhatóság. A tilalom a szárnyashúsra és minden belőle készült termékre vonatkozik.

Jóváhagyta a Török Áramlat gázvezeték építéséről szóló törvényt az orosz elnök. Az építési munkálatok az idén kezdődnek és a vezeték várhatóan 2019 utolsó napjaiban már továbbít földgázt.

Továbbra is fenntartaná az Oroszországgal szembeni szankciókat a lengyel miniszterelnök és a német kancellár. Beata Szydlo és Angela Merkel varsói megbeszélésén Oroszországot tette felelőssé a minszki megállapodások kudarcáért. Angela Merkel aggasztónak nevezte a kelet-ukrajnai helyzetet.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×