eur:
393.52
usd:
364.51
bux:
71862.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Sokan nem mennek táppénzre a beteg gyerek miatt

A szülők ritkábban és kevesebb időre mennek gyermekápolási táppénzre, az elmúlt húsz évben a felére csökkent az igénybe vett napok száma - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

 Az 1995-ös 2,3 millióról 2015-re 1,1 millióra csökkent a gyermekápolásra igénybe vett táppénzes napok száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.

A szülők gyakran csak egy-két napra kérnek gyermekápolási táppénzt, igyekeznek családi segítséggel megoldani a beteg gyermek ellátását. Egyre többen vannak azok is, akik inkább szabadságot vesznek ki - mondta a lapnak Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Súlyos probléma, hogy míg hároméves kor alatti gyermek után a szülőknek évente 84 nap gyermekápolási táppénz jár, hatéves kor felett csak 28 nap, 12 éves kor felett pedig már egy nap sem.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Vizsgálat indult a Lidl-nél - Megtéveszthették a fogyasztókat

Vizsgálat indult a Lidl-nél - Megtéveszthették a fogyasztókat

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. vélhetően megalapozatlan piacelsőségi állítással téveszthette meg a fogyasztókat. Az országszerte mintegy 200 áruházat működtető kiskereskedelmi vállalkozás a GVH által működtetett online Árfigyelőre hivatkozva, egy vélhetően önkényesen összeállított napi kosárérték alapján azt sugallta, hogy a termékkínálata általánosságban a legolcsóbb.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×