eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Olcsóbb a csirkemell, mint a sertéscomb - Lapszemle

Még nem módosította a Klebelsberg Központ országszerte több iskola technikai dolgozóinak szerződését, így nem kizárt, hogy az érintettek késve fogják megkapni januári fizetésüket – tudta meg a Magyar Nemzet. Magyar tagja is lehet az új amerikai elnök, Donald Trump tanácsadói csapatának - közli a Magyar Idők tengerentúli hírportálokra hivatkozva.

Még nem módosította a Klebelsberg Központ országszerte több iskola technikai dolgozóinak szerződését, így nem kizárt, hogy az érintettek késve fogják megkapni januári fizetésüket – tudta meg a Magyar Nemzet. Bár január 1-jétől már a Klebelsberg Központ a munkáltatójuk az olyan, korábban önkormányzati dolgozónak számító iskolai munkatársaknak, mint például a takarítók, a portások, a gondnokok vagy a karbantartók, mégsem rendeződött az érintettek jogviszonya.

Magyar tagja is lehet az új amerikai elnök, Donald Trump tanácsadói csapatának - közli a Magyar Idők tengerentúli hírportálokra hivatkozva. A Business Insider egy, az új adminisztráció belső működéseire rálátó meg nem nevezett forrása szerint a londoni születésű, az utóbbi években amerikai állampolgárságot szerzett Gorka Sebestyén az amerikai biztonságpolitikai döntéshozatal legmagasabb rangú testületében, a Nemzetbiztonsági Tanácsban juthat pozícióhoz a közeljövőben.

Három százalékos növekedést jelez éves alapon a Világgazdaság mutatószáma, a Gyorsulási Irányadó januárban; a lap szerint erre több mint egy éve nem volt példa. Mint írják: a gazdaság növekedése a keresetek emelkedésének és a javuló munkaerőpiaci folyamatoknak köszönhető. A fogyasztási hitelek állománya azonban visszaesést mutat és az ipari termelés kiigazított adatai is kedvezőtlen képet festenek.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy komoly erőket mozgósít az adóhivatal az illegálisan működő online fogadóoldalak ellen. Az utóbbi két és fél évben majdnem ezer határozatot hozott a hatóság a külföldi hátterű honlapok lekapcsolásáért, miközben kiszabott 1,7 milliárd forintnyi bírságot. Az érintett szerencsejáték-oldalak képviselői sokszor nem hagyták annyiban a dolgot, a hazai bíróságok előtt már 160 per kezdődött meg.

Már olcsóbb a csirkemell a sertéscombnál - közli a Magyar Nemzet. Az általános forgalmi adó csökkentése óta legalább a duplájára nőtt a csirkehús iránti kereslet a lap által megkérdezett üzletláncokban, ahol egyelőre teljes egészében átadják a vásárlóknak az adócsökkentés előnyét. Hogy ez később is így lesz-e, nem tudni, de az év elején jelentős áreséssel szembesülhettek a vásárlók.

A Hyundai Motor közzétette negyedik negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, hogy zsinórban ez volt a tizenkettedik olyan negyedév, amikor csökkent a profitja - közli a Portfolio. A portál arra keresi a választ, hogy miként lehetséges, hogy a világ meghatározó autópiacain jelen lévő, innovatív autógyártónak folyamatosan esik a profitja.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy két órás figyelmeztető sztrájkot tart ma reggel az Audi Hungaria Független Szakszervezet a győri motorgyárban. Az érdekképviselet ugyanis nem tudott megállapodni a béremelésről a gyárral, ugyanakkor az AHFSZ megvizsgálja, hogy milyen új ajánlattal tudná rávenni a munkáltatót az egyezségre.

A Magyar Idők szerint nő az agrárium gépesítettsége. Mint írják: a növekedés éve lehet az idei a hazai mezőgépgyártók és -forgalmazók számára, a bővülést az agrárium javuló teljesítménye és a vidékfejlesztési források megjelenése is hajthatja – ahogy az tegnap a 35. Agromashexpo megnyitóján is elhangzott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×